آموزش جامع Celery

صفحه اصلی / دوره‌های آموزشی / Python / آموزش جامع Celery سِلِری، ابزاری قدرتمند برای پایتون کارها

آموزش جامع Celery سِلِری، ابزاری قدرتمند برای پایتون کارها


سطح مهارت
مقدماتی تا پیشرفته
مدت زمان
59 دقیقه
تعداد دانشجویان
?
مدرس
فرهاد ونایی
میانگین امتیاز دوره: (1 رای)
600,000 تومان 50% تخفیف 300,000 تومان
افزودن به سبد خرید
ادامه فرآیند خرید

جلسات

فرهاد ونایی
مدرس :

فرهاد ونایی

من فرهاد ونایی هستم، مدیر ارشد فناوری در حوزه سرمایه گذاری؛ سفر من به عنوان یک توسعه دهنده جوان جاوا آغاز شد و در طول 12 سال گذشته، ردپای کد خود را در هشت بانک معتبر به جا گذاشته ام. به عنوان یک فرد فنی، راه‌حل‌های ایمن از جمله سیستم‌های رمز عبور ثانویه و احراز هویت مرکزی را ساخته‌ام. در حال حاضر، من به‌عنوان مدیر ارشد فناوری فعالیت دارم و همچنین به‌عنوان یک معلم توسعه نرم‌افزار، بینش‌های کدنویسی خود را منتقل می‌کنم. قصد دارم آموزش هایی برایتان تهیه کنم، تا در چشم انداز فناوری همیشه در حال تحول و حرکت باشید. مطالعه بیشتر

توضیحات دوره

آموزش celery

هنگامی که روی برنامه های پر مصرف کار می کنید، قطعا با کاهش سرعت رو به رو می شوید که این زنگ هشداری برای صاحبان سایت هایی است که آموزش celery ندیده اند. عوامل بسیار زیادی بر رفتار کاربران تاثیر گذار بوده و باعث شده تا صبر افراد به مرور زمان کاهش پیدا کنند و بخواهند سایت ها نیز مانند سوشال مدیا خیلی سریع بارگذاری شود. 

قطعا انجام کار هایی سنگین در یک سایت، سرعت انجام کار ها را از چند ثانیه تا چند دقیقه به تاخیر می اندازد. اما چگونه می توان مطمئن شد که کاربران حین استفاده از سایت و انجام کار های پیچیده، تجربه خوشایندی دارند و سرعت لاک پشت را تجربه نخواهند کرد؟ پاسخ به کارگیری مهم ترین و قدرتمند ترین متحد پایتون، Celery است. در ادامه شما را با این معجزه قرن بیشتر آشنا خواهیم کرد و به این موضوع می پردازیم که چرا باید آن را به کار بگیرید. 

از شناخت تا آموزش celery

برای آن که متوجه شوید چرا به آموزش celery نیاز دارید، باید در گام اول خود را به جای کاربرانتان قرار دهید. تجربه استفاده از وب یکپارچه را تصور کنید که در آن هر کلیک یا تعامل با صفحه وب پاسخی با سرعت بالا را به همراه دارد. حتما می پرسید که علت بالا بودن سرعت چیست و چگونه می توان آن را برای سایت هایمان پیاده سازی کنیم؟ برای پیدا کردن این عامل سرعت بخش باید سری به پشت صحنه سایت بزنیم. در پشت صحنه سایت ، یک هم پیمان قدرتمند، در آن سوی داستان در حال کار است و این متحد با ارزش چیزی جز Celery نیست. 

Celery، قهرمانی گمنام در توسعه وب سایت است. کاربران اینترنت انتظار دارند که صفحات وب به سرعت بارگذاری شوند، اما انجام کار های سنگین این احتمال را به وجود می آورد که بارگذاری کامل صفحات چندین ثانیه یا حتی چندین دقیقه به طول بیانجامد. اما چگونه می‌ توان مطمئن شد که کاربران حین انجام کار های سنگین و پیچیده، تجربه سریعی دارند؟ اینجاست که باید به عمق دنیای برنامه نویسی نفوذ کنید و مانند یک حرفه ای Celery را بشناسید. 

Celery یک چارچوب صف وظیفه یا همان Task Queue توزیع شده و منبع باز است که بر اساس زبان برنامه نویسی پایتون نوشته شده است. Celery برای کمک به مدیریت و توزیع وظایف زمان بر یا منابع فشرده در چندین فرآیند طراحی شده است. این ابزار برای رسیدگی به وظایف نا همزمان در برنامه های کاربردی وب مثل پردازش دسته ای ساخته شده است و می توان با استفاده از آن هر گزینه ای را که می خواهید با استفاده از برنامه اصلی بارگذاری کنید را انجام دهید. 

شاید شما یک برنامه نویس تازه کار باشید و چیزی را که می خواهیم بگوییم، ندانید، اما کهنه کار های برنامه نویسی، علی الخصوص آن هایی که با پایتون کار کرده اند، می دانند که صف های وظیفه و پیاده سازی آن ها در بخش پشته سایت، یکی از کار های حساس و بعضا دشوار به حساب می آید. البته این دشواری برای برنامه نویس هایی است که هنوز به درک کامل از این حوزه نرسیده اند یا اینکه آموزش celery در پایتون را با آکادمی درسمن ندیده اند. 

Task Queue یا صف وظیفه چیست؟

صف های وظیفه به عنوان ابزاری برای توزیع کار در ماشین ها یا رشته ها استفاده می شود. ورودی صف وظیفه یا همان Task Queue، واحدی از کار به حساب می آید که وظیفه یا همان Task نامیده می شود. در این صف ها، ایجاد کننده هایی به صورت اختصاصی و به صورت دائمی و مرتب، صف های کار را برای انجام کار های جدید نظارت می کنند. 

Celery با استفاده از پیام ها ارتباط برقرار می کند روش کارش نیز به این صورت است که از یک کارگزار برای میانجیگری بین کلاینت ها و ایجاد کننده ها استفاده می کند. هنگام شروع کار، کلاینت پیام خودش را به صف اضافه می کند و اینجاست که کارگزار وارد میدان می شود و  آن پیام را به یک ایجاد کننده تحویل می دهد.

اگر بخواهیم کمی درباره ساختار سیستم Celery و اجزا تشکیل دهنده آن صحبت کنیم، می توانیم بگوییم که سلری از چندین ایجاد کننده (workers) و کارگزار (brokers) تشکیل شده است که جای خود را به دسترسی در سطوح بالا و مقیاس بندی افقی می دهد. 

Celery با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون، نوشته شده است، اما ویژگی که آن را خاص و متفاوت از هر ابزار دیگری کرده است، این است که پروتکل های آن را می توان به هر زبان برنامه نویسی، پیاده سازی کرد. به عنوان بیشتر بدانید هم این مورد را اضافه می کنیم که علاوه بر پایتون، node-celery و node-celery-ts برای فریم ورک محبوب جاوا اسکریپت، Node.js و یک کلاینت برای PHP نیز استفاده می شود. 

آشنایی با مزایای celery

در این بخش می خواهیم درباره مزایای این ابزار کاربردی صحبت کنیم. 

1- مدیریت وظایف نا همزمان (Asynchronous Task Management):

 آموزش Celery در پایتون به شما کمک می کند تا در مدیریت وظایف نا همزمان به برتری برسید. علاوه بر آن، این ابزار به برنامه شما اجازه می‌ دهد تا وظایفی که زمان بر هستند یا مصرف داده بالایی دارند، برای ایجاد کننده ها در پشت صحنه بارگذاری کنید.

2- مقیاس پذیری (Scalability): 

Celery دارای قابلیت ارزشمندی است که به توسعه دهندگان بک اند کمک می کند تا اعمالی چون توزیع وظایف در فرآیند های ایجاد کننده و ماشین ها را انجام دهند. وجود این ویژگی ها منجر به مدیریت در افزایش ظرفیت کاری و مقیاس کردن برنامه ها می شود.

3- اولویت کار و زمان بندی (Task Priority and Scheduling): 

یکی از مزایای مهم آموزش سلری و استفاده از آن، این است که می توانید کار هایتان را اولویت بندی کنید و انجام آن ها را در زمان های خاصی، برنامه ریزی کنید. این کار به شما کمک می کند تا بتوانید اجرای وظایف را بر اساس نیاز های تجاری خودتان مدیریت کنید.  

4- مکانیسم تلاش مجدد (Retry Mechanism):

مکانیزم‌ داخلی Celery به گونه ای است که فرصت لازم برای انجام مجدد کار ها را فراهم کرده است. با وجود این مزیت خارق العاده، در صورت مواجه شدن کار ها با شکست،  مجدد همه چیز از سر گرفته می شود و تلاش ها به صورت خودکار انجام می شود. 

5- ردیابی نتایج (Result Tracking): 

ترک کردن نتایج یکی دیگر از مزیت های استفاده از سلری است. شما می‌ توانید با استفاده از شی AsyncResult نتایج کار های ناهمزمان را ردیابی کنید. این شی به شما این اجازه را می‌ دهد که متوجه شوید کار ها چه زمانی کامل شده‌ اند و چه نتایجی را به دنبال داشته اند. 

6- پشتیبانی از کارگزار چند گانه (Multiple Broker Support): 

Celery از چندین واسطه پیام پشتیبانی می کند که از این بین می توان به مواردی چون،  Redis و RabbitMQ و موارد مشابه دیگر اشاره کرد. این واسطه ها به شما کمک می کنند تا بتوانید فناوری هایی را پیدا و انتخاب کنید که با نیاز های شما همخوانی داشته و انعطاف پذیری بالایی هم دارند. 

7- پشتیبانی از Task Chains و گروه ها (Support for Task Chains and Groups):

گروه ها در سلری این خاصیت را دارند که توسعه دهنده را قادر به انجام وظایف به صورت زنجیره ای کنند. پشتیبانی این ابزار از تسک های سلسله مراتبی و گروه ها موجب می شود تا کار های گروهی به صورت همزمان یا به شکل متوالی انجام شوند.

8- انجمن و مستندات (Community and Documentation):

انجمن Celery یکی از  بزرگ ترین و فعال ترین انجمن ها در دنیای برنامه نویسی است که این امر بدان معناست که شما می‌توانید منابع مختلف، آموزش‌ های متنوع و افزونه‌ های به کار گرفته شده کاربردی را در جامعه کاربران celery به راحتی پیدا کنید و از آن ها استفاده کنید.

دوره های پیشنهادی

نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.

لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.

برای ارسال نظر نیاز است وارد سایت شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید.

نظرات دانشجویان

آموزش Celery

71