تعداد کاربران اینترنت روز به روز در حال افزایش است و هر روزی که می گذرد، هزاران کسب و کار، بستر اینترنت را به عنوان ویترین خود انتخاب می کنند، البته ویترینی که در بستر اینترنت ساخته می شود با ویترینی که در مغازه ها می بینیم، زمین تا آسمان فرق دارد. یک ویترین مناسب و جذاب در اینترنت ویترینی است که ابتدا با برند شما همخوانی داشته باشد و در ثانی آسان در استفاده و سریع در دسترسی و جابه جایی باشد که پیاده سازی این موارد نیز مستلزم گذراندن آموزش فرانت اند است.
نیاز به طراحی سایت امری غیر قابل انکار است. هر روزی که می گذرد این نیاز بیش از پیش احساس می شود. نه کاربران وب و نه صاحبان کسب و کار ها هیچ کدام از این قائده مستثنی نیستند. یک کاربر باید نیاز های خودش را بر طرف کند. این نیاز می تواند جواب سوالی باشد که در ذهنش ایجاد شده است یا خرید هر گونه وسیله ای؛ از مواد غذایی گرفته تا پوشاک، ابزار های تخصصی مربوط به یک کسب و کار و یا حتی شرکت در بهترین دوره های آموزشی برای درآمد زایی بیشتر نیز خود نوعی رفع نیاز می باشد.
متقابلا اگر صاحب کسب و کاری هم باشید این نیاز ها به گونه ی دیگری ترسیم می شوند و باید آن ها را به شکلی دیگر رفع کنید. اما در همه این موارد آن چیزی که مهم است داشتن سایتی با طراحی مناسب است. طراحی سایت حرفه ای نیز مستلزم یک توسعه دهنده فرانت اند خبره و آموزش دیده است. طراحی سایت باید آنقدر حرفه ای و بی نقص باشه که بتواند هر کاربری را جذب کند و باعث شود این کاربر زمان بیشتری را در سایت باقی بماند.
این کاربر حتی باید در دفعات بعدی نیز سایت شما را از اولویت هایش قرار دهد و با آن احساس راحتی کند. آموزش فرانت اند حرفه ای همان چیزی است که باید به آن پرداخته شود. آموزش فرانت اند باید اصولی و جامع باشد و به گونه ای تدوین و تهیه شده باشد که مخاطبش را آماده ورود به بازار کار کند.
برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فرانت اند باید مسیری مشخص را طی کند. قطعا در این مسیر نیز پستی و بلندی های زیادی را خواهید دید. اما اگر مسیر تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه ای را با یک راهنما و کسی که سال ها تجربه این کار را دارد طی کنید، قطعا این راه بسیار هموار تر از قبل می شود. آکادمی درسمن به عنوان یکی از مراجع آموزش برنامه نویسی، تصمیم دارد بزرگ ترین دوره آموزش فرانت اند را از صفر تا صد، با استفاده از فریم ورک react آموزش دهد.
آکادمی درسمن آموزش فرانت اند حرفه ای را از الفبای آن یعنی HTML و CSS شروع کرده و در ادامه نیز با آموزش صفر تا صد جاوا اسکریپت ادامه داده است. در نهایت نیز آموزش react را به طور کامل پوشش داده است. پس از گذراندن این دوره شما به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شده اید و به طور کامل آماده ورود به بازار کار هستید.
بزرگترین مزیت دوره استادی فرانت اند آکادمی درسمن این است که این دوره به صورت کاملا پروژه محور و همراه با پشتیبانی است. درسمن فقط آموزش برنامه نویسی نمی دهد، بلکه شما را قدرتمندانه حمایت می کند تا به عنوان یک حرفه ای وارد بازار کار شوید و در حین انجام پروژه های واقعی به مشکل نخورید. در ادامه قدم به قدم مراحلی را که برای شروع یادگیری فرانت اند و تبدیل شدن به یک متخصص طراحی سایت احتیاج است طی کنید را به شما نشان خواهیم داد.
برنامه نویسی فرانت اند چیست؟
آموزش front-end در فرآیند طراحی سایت بسیار حیاتی هست. هر یک از طرفین سایت یعنی فرانت اند و بک اند، نیاز به برقراری ارتباط و عملکرد مؤثر با طرف دیگر به عنوان یک واحد برای بهبود عملکرد وب سایت دارند. پاسخگویی و عملکرد دو هدف اصلی Front-End هستند. متخصصان فرانت اند برای دستیابی راحت تر به این اهداف خود را مستلزم به دیدن آموزش react می دانند.
توسعه فرانت اند یک وب سایت که به عنوان توسعه سمت کلاینت نیز شناخته می شود، عملی است با استفاده از HTML، CSS و java script صورت می گیرد تا کاربر بتواند با یک وب سایت ارتباط برقرار کند. این شامل هر چیزی است که کاربران به طور مستقیم تجربه می کنند: رنگ ها و سبک های متون، تصاویر، نمودارها و جداول، دکمه ها، رنگ ها و منوی موجود در سایت همگی بخشی از فرانت اند می باشند.
پس از طی کردن آموزش جامع فرانت اند متوجه کاربرد و جایگاه مناسب هر کدام از این ها خواهید شد. یکی از مزایای گذراندن آموزش برنامه نویسی فرانت اند این است که شما به عنوان یک وب دیزاینر حرفه ای می دانید که برای داشتن یک سایت خاص، حرفه ای و سریع چگونه کد زنی کد تا به بهینه ترین حالت ممکن دست یابید.
چالش مرتبط با توسعه front end این است که ابزارها و تکنیک های مورد استفاده برای ایجاد قسمت جلویی یک وب سایت دائماً تغییر می کنند و بنابراین توسعه دهنده باید دائماً از این تغییرات آگاه باشد و بتواند خودش را با آن ها هماهنگ کند که این امر تنها با گذراندن آموزش جامع فرانت اند ممکن می شود. یکی از این ابزار هایی که توانسته کمک بسیاری به طراحی سایت بکند و آموزش برنامه نویسی فرانت اند را نیز جذاب و پرطرفدار کند، محبوب ترین فریم ورک جاوا اسکریپت، ری اکت است.
آموزش react یکی از راه حل هایی است که می تواند فرایند کد نویسی در طراحی سایت را بسیار آسان تر کند. با استفاده از آموزش react می توانید در کمترین زمان بیشترین بازدهی را داشته باشید و کد های حرفه ای تر و اصولی تری بزنید. آموزش react به شما کمک می کند همان وب سایتی را که مد نظر دارید پیاده سازی کنید. در اصل می توان گفت آموزش react یکی از مهم ترین مباحثی است که هر توسعه دهنده فرانت اند باید فرا بگیرد.
هدف از یادگیری فرانت اند این است که اطمینان حاصل شود وقتی کاربران سایت را باز می کنند، اطلاعات را در قالبی مشخص می بینند، که این محتوا باید خوانا باشد. این امر با این واقعیت پیچیده تر می شود که کاربران اکنون از دستگاه های مختلف با اندازه و وضوح صفحه متفاوت استفاده می کنند و بنابراین طراح را مجبور می کند که این جنبه ها را هنگام طراحی سایت در نظر بگیرند. اینجاست که آموزش کامل فرانت اند به کمکشان می آید.
آنها باید اطمینان حاصل کنند که سایت آن ها در مرورگرهای مختلف، سیستمعاملهای مختلف و دستگاههای مختلف به درستی نمایش داده میشود، که این امر نیاز به برنامه ریزی دقیق از سوی توسعه دهنده فرانت اند دارد. ساختار، طراحی، رفتار و محتوایی که در صفحههای مرورگر هنگام باز شدن وبسایتها، برنامه های کاربردی وب یا برنامه های تلفن همراه دیده میشود، توسط توسعه دهندگان Front End پیاده سازی میشود.
مهارت های تخصصی لازم برای طراحان سایت چیست؟
HTML
HTML مخفف Hypertext Markup Language است. از HTML برای طراحی قسمت جلویی صفحات وب سایت ها استفاده می شود. برای شروع آموزش برنامه نویسی فرانت اند، اولین گام آموزش HTML می باشد. HTML ترکیبی از زبان Hypertext و Markup است. Hypertext پیوند بین صفحات وب را تعریف می کند. Markupنیز برای تعریف مستندات متنی درون تگ که ساختار صفحات وب را تعریف می کند، استفاده می شود.
مرورگرهای وب اسناد HTML را از یک وب سرور یا از حافظه محلی دریافت می کنند و این اسناد را به صفحات وب چندرسانه ای تبدیل می کنند. HTML ساختار یک صفحه وب را به صورت معنایی توصیف می کند و در اصل شامل نشانه هایی برای ظاهر سند است.
HTML ابزاری برای ایجاد اسناد ساختار یافته با نشان دادن معنای ساختاری متن مانند سرفصل ها، پاراگراف ها، لیست ها، پیوندها، نقل قول ها و موارد دیگر فراهم می کند. کاربرد HTML در فرآیند کد نویسی فرانت اند به این صورت است که می تواند برنامه های نوشته شده به زبان برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت را به گونه ای جایگذاری کند که بر رفتار و محتوای صفحات وب تأثیر مثبتی بگذارد.
CSS
CSS که مخفف Cascading Style Sheets است؛ یک زبان شیوه نامه ای است که برای توصیف ارائه یک سند نوشته شده در یک زبان نشانه گذاری مانند HTML استفاده می شود. گام دوم در آموزش طراحی فرانت اند، یادگیری CSS می باشد. CSS سنگ بنای شبکه جهانی وب، در کنار HTML و جاوا اسکریپت است.
این سه زبان در کنار یکدیگر توانستند دنیای بشر را تغییر دهند. اهمیت آموزش فرانت اند در امری غیر قابل انکار است. روزانه افراد زیادی خواهان گذراندن دوره فرانت اند هستند. اما پیدا کردن آموزش برنامه نویسی فرانت اندی که بتواند همه نیاز های پیش روی فرد یادگیرنده را به طور کامل بر طرف کند کاری دشوار است. آموزش front end باید به گونه ای باشد که پایه های برنامه نویسی شما را محکم بنا کند تا در ادامه به مشکل نخورید.
CSS طوری طراحی شده است که امکان جداسازی ارائه و محتوا در طراحی سایت را، از جمله طرح، رنگ ها و فونت ها را فراهم می کند و در اصل دست برنامه نویس را برای اعمال تغییرات لازم در کد های نوشته شده باز می گذارد. این جداسازی می تواند دسترسی به محتوا را نیز بهبود بخشد و این امر اعمال تغییرات را سریع تر می کند.
BOOTSTRAP
بوت استرپ یک فریم ورک CSS رایگان و منبع باز است که در برنامه نویسی فرانت اند استفاده می شود. Bootstrap بر ساده سازی و توسعه صفحات وب تمرکز دارد. بوت استرپ 4 به طور رسمی در 18 ژانویه 2018 نهایی شد تا گامی هوشمندانه برای ایجاد تغییرات در طراحی سایت برداشته شود. هدف اصلی از افزودن آن به یک پروژه طراحی سایت، اعمال رنگ، اندازه، فونت و طرح بوت استرپ در آن پروژه است. این شامل HTML، CSS و قالبهای طراحی مبتنی بر جاوا اسکریپت برای تایپوگرافی، فرمها، دکمهها، ناوبری و سایر اجزای رابط است.
توسعه دهندگان می توانند در حین طراحی سایت از کلاس های CSS تعریف شده در بوت استرپ برای سفارشی سازی بیشتر ظاهر محتویات خود استفاده کنند. به عنوان مثال، بوت استرپ برای جداول با رنگ روشن و تیره، عناوین صفحه، نقل قول های برجسته تر و متن هایی با هایلایت پیش بینی کرده است.
ویژگی های بوت استرپ 4 نسبت به ورژن های قبلی:
- بازنویسی اصلی کد
- جایگزینی Less با Sass
- افزودن راه اندازی مجدد، مجموعه ای از تغییرات CSS بر اساس Normalize
- قطع پشتیبانی از IE8، IE9 و iOS 6
- پشتیبانی از CSS Flexible Box
- جابجایی از واحد پیکسل در CSS به root ems
- برای خوانایی بیشتر، اندازه قلم جهانی را از 14 پیکسل به 16 پیکسل افزایش داد
- رها کردن پانل، تصویر کوچک، پیجر، و سایر اجزا مربوطه
- حذف فونت نماد Glyphicons
در این ورژن استایل فرم، دکمهها، منوهای کشویی، اشیاء رسانه و کلاسهای تصویر بهبود یافته است. Bootstrap 4 از آخرین نسخه های Google Chrome، Firefox و Opera پشتیبانی می کند. علاوه بر این، از IE10 و آخرین نسخه پشتیبانی توسعه یافته فایرفاکسESR نیز پشتیبانی می کند.
Javascript
جاوا اسکریپت که اغلب به اختصار JS گفته می شود، یکی از زبان های برنامه نویسی برای طراحی سایت است که همراه با HTML و CSS در فرانت اند مورد استفاده قرار می گیرد. اکثر افرادی که شناختی از زبان های برنامه نویسی ندارند جاوا اسکریپت را با جاوا یکی می دانند، در صورتی که این دو زبان کاملا متفاوت هستند.
آمار ها نشان می دهد بیش از 97٪ از وب سایت ها در طراحیشان از جاوا اسکریپت استفاده می شود. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی مفسری با توابع درجه یک می باشد. در حالی که در آموزش طراحی فرانت اند این زبان را به عنوان زبان برنامه نویسی صفحات وب می شناسند، بسیاری از محیط های غیر مرورگر نیز مانند Node.js، Apache Couch DB و Adobe Acrobat آن استفاده می کنند.
جاوا اسکریپت یک زبان مبتنی بر نمونه اولیه، چند پارادایم، تک رشته ای، پویا است که از سبک های شی گرا پشتیبانی می کند. شایان به ذکر است رایج ترین و کاربردی ترین پارادایم ها در جاوا اسکریپت برنامه نویسی تابعی و برنامه نویسی شی گرا هستند که هر دو در صورت تسلط به توسعه دهندگان این توانایی را می دهند که کد قوی تری بنویسند که این کد ها ممکن است برای یک برنامه خاص کارآمد تر باشد.
با این حال، چیزی که در آموزش کامل فرانت اند هیجان انگیزتر است، عملکردی است که بر روی زبان جاوا اسکریپت در سمت کلاینت به وجود آمده است. به اصطلاح رابط های برنامه نویسی (API) قدرت و دسترسی فوق العاده ای را برای استفاده در کد های جاوا اسکریپت در اختیار شما قرار می دهند و عملا کد نویسی را برای شما راحت تر می کنند.
آنچه در مورد API ها در آموزش جامع فرانت اند خواهید آموخت این است که API ها مجموعه های آمادهای از بلوک های سازنده کد هستند که به توسعه دهنده اجازه می دهند برنامه هایی را پیاده سازی کنند که پیاده سازی آن ها سخت یا غیر ممکن است. آن ها همان کاری را برای برنامه نویسی انجام می دهند که کیت های مبلمان آماده برای خانه سازی انجام میدهند.
گرفتن پنل های آماده و سر هم کردن آن ها برای ساختن یک قفسه کتاب بسیار ساده تر از این است که خودتان طراحی را انجام دهید سپس به دنبال تهیه مواد اولیه مورد نیازتان باشید و پس از گذراندن همه این موارد با موفقیت شروع به ساخت کنید و پنل ها را به اندازه و شکل مناسب ببرید، پیچ های با اندازه مناسب را پیدا کنید و سپس آنها را کنار هم قرار دهید تا یک قفسه کتاب درست کنید. در آموزش فرانت اند حرفه ای متوجه خواهید شد که هر کدام از این فرآیند ها را چگونه انجام دهید تا به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.
آنها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:
-
Browser API
APIهای مرورگر، در مرورگر وب شما تعبیه شدهاند و میتوانند دادههای محیط رایانه ای اطراف را در معرض نمایش قرار دهند یا کارهای پیچیده مفیدی را انجام دهند. مثلا DOM (Document Object Model) APIبه شما امکان می دهد HTML و CSS را دستکاری کنید، HTML را ایجاد، حذف و یا تغیر دهید و به صورت پویا سبک های جدید را در صفحه خود اعمال کنید.
یک مثال ساده برای این که این موضوع را بهتر متوجه شوید استفاده از Geolocation API می باشد. این API اطلاعات جغرا فیایی را بازیابی می کند. به این ترتیب Google Maps با استفاده از این API می تواند موقعیت مکانی شما را پیدا کرده و آن را روی نقشه ترسیم کند.
یا در مثال دیگری می توان به APIهای صوتی و تصویری مانند HTML Media Element و Web RTC اشاره کرد . این API ها به شما این امکان را میدهند که کارهای متفاوتی را با استفاده از چند رسانه انجام دهید. مانند پخش مستقیم صدا و ویدیو در یک صفحه وب، یا گرفتن ویدیو از دوربین وب خود و نمایش آن در رایانه شخص دیگری، که همه این موارد بخشی از کاربرد های این نوع از API است.
-
Third party API
API های شخص ثالث به طور پیش فرض در مرورگر تعبیه نشده اند و معمولاً باید کد و اطلاعات آنها را از جایی در وب بگیرید. به طور مثال Twitter API که از نوع API های سوم شخص هست، به شما این امکان را می دهد که فعالیت های خاصی مانند نمایش آخرین توییت های خود در وب سایت شخصیتان را انجام دهید. Google Maps API و Open Street Map API به شما این امکان را میدهند تا نقشههای سفارشی را در وب سایت خود و سایر قابلیت های مربوط به یافتن موقعیت مکانی را پیاده سازی کنید.
نظر بدهید