46
جلسات
قراره تو این دوره چی یاد بگیریم؟
فصل اول : معرفی جاوا اسکریپت و آماده سازی محیط کار
فصل دوم : آشنایی با اجزای تشکیل دهنده یک برنامه در جاوا اسکریپت
فصل سوم : دستورات ورودی و خروجی در جاوا اسکریپت
فصل چهارم : توابع و رویدادها در جاوا اسکریپت
فصل پنجم : دستورات شرطی و حلقه های تکرار
فصل ششم : آرایه ها و اشیا در زبان جاوا اسکریپت
فصل هفتم : شی گرایی در جاوا اسکریپت
فصل هشتم : معرفی کلاسها و توابع تعریف شده در زبان جاوا اسکریپت
فصل نهم : معرفی مدلهای BOM و DOM و پویایی عناصر صفحه وب
فصل دهم : مدیریت خطاها و استثناها در جاوا اسکریپت
فصل یازدهم : عبارت های منظم و اعتبارسنجی فرم های موجود در صفحات وب
فصل دوازدهم :معرفی تکنولوژی Ajax و انجام عملیات مختلف به کمک آن
توضیحات دوره
سلام دوستان. به نظر شما آموزش جاوا اسکریپت تا چه حد مهم است؟ با ما همراه شوید تا بعد از آشنایی با این زبان، به اهمیت یادگیری آن پی ببریم.
در سالهای اول پیدایش صفحات وب توسط تیم برنزلی، وبسایتها فقط از تگهای html پشتیبانی میکردند و بعدها با اضافه شدن Css رنگ و لعابی به سایتها اضافه شد.
html و Css جزء زبانهای برنامهنویسی نبودند و به همین دلیل قابلیت برخی عملیات محاسباتی و.... را نداشتند و از طرفی زبانهای برنامهنویسی همه سمت سرور پردازش میشدند. چون صفحات گوگل هم جذابیت زیادی برای کاربران نداشت بالاخره مردی از دیار پیتسبرگ شهری در ایالت پنسیلوانیا از کشور ایالات متحده آمریکا به نام آقای برندان آیک دست به کار شد و در ماه مه سال 1995 در کمپانی ارتباطات NetScape زبانی با نام Mocha عرضه کرد. سپس در سپتامبر همان سال به LiveScript تغییر نام داد و در سال 1995 نام جاوا اسکریپت برای این زبان انتخاب شد.
در نهایت جاوا اسکریپت در سال 1996 به سازمان جهانی ECMA ارسال شد تا بهصورت استاندارد شده درآید و اولین نسخه استاندارد این زبان در ژوئن 1997 و با استاندارد ECMA-262 عرضه شد.
هدف Brendan Eich، ایجاد یک زبان اسکریپتی با قابلیتهای برنامهنویسی بود تا صفحات وبسایتها از قبل جذابتر شوند.
Javascript یا Js، یک زبان سطح بالا، داینامیک، شی گرا و تفسیری است که توسط اکثر مرورگرها از قبیل: گوگل کروم، فایر فاکس، سافاری و ... پشتیبانی میشود. نکته جالب اینجاست که جاوا اسکریپت فقط یک زبان ساده سمت کلاینت نیست و شما میتوانید با استفاده از کتابخانهها و فریمورکهای جدید این زبان به طراحی بازی و .... بپردازید.
اکنون میخواهیم دربارهی مفهومی به نام جیکوئری یا jQuery صحبت کنیم که زیاد در کنار جاوا اسکریپت اسم آن شنیده میشود.
جیکوئری به زبان خیلی ساده یک کتابخانه (مجموعهای از کدها) است که با جاوا اسکریپت نوشته شده و وظیفهی اصلی آن راحت کردن انجام کارهایی است که پیادهسازی آن با جاوا اسکریپت سخت است.
برای مثال اگر شما کاری را با جاوا اکسریپت با ۱۰ خط کد انجام میدهید، همان کار را با جی کوئری میتوانید با ۲ خط کد انجام دهید. در واقع جیکوئری وظیفهی سادهسازی و لذتبخش کردن کار با جاوا اسکریپت را بر عهده دارد.
به همین دلیل، خیلی از افرادی که به تازگی وارد دنیای برنامهنویسی میشوند، فکر میکنند که جیکوئری یک زبان برنامهنویسی جداست. ولی هرگز به این صورت نیست. جی کوئری بصورت کامل با جاوا اسکریپت نوشته شده است و تمام قدرت خودش را از جاوا اسکریپت میگیرد و فقط کار را برای ما سادهتر و جذابتر میکند. شعار اصلی این زبان: «کمتر بنویس، بیشتر انجام بده»
تواناییها و قابلیتهای این زبان بسیار متنوع بوده و به همین دلیل خیلی از افراد به سمت آموزش جاوا اسکریپت روی میآورند. حالا به برخی از قابلیتهای جذاب و شگفتانگیز این زبان اشاره می کنیم که فقط به موارد زیر خلاصه نمیشود:
امکان تغییر رنگها، رنگ پسزمینه و موقعیت قرارگیری المانهای استفاده شده در طراحی وبسایتها
تغییر در مشخصههای المانها و CSS آنها
متحرکسازی، انیمیشن و پویانمایی
تعامل با کاربر از طریق المانهای ورودی
عکسالعمل نشان دادن به واکنشهای کاربران نظیر: تغییر عکسها با حرکت موس روی آنها
نمایش اخطار و یا پیام به کاربران
انجام محاسبات ریاضی
ساخت و تولید کد HTML بصورت پویا و برحسب شرایط مورد نیاز
منوهای جالب همراه با انیمیشن و.....
محبوبیت جاوا اسکریپت بر هیچ کسی پوشیده نیست چرا که با آن میتوان به سایت روح بخشید و با کاربران تعامل داشت. یعنی میتوان فایلهای انیمیشنی، صوتی و تصویری را روی سایت به نمایش گذاشت؛ حتی میتوان روی سایت تایمر گذاشت یا اینکه رنگها را با حرکت موس تغییر داد و خیلی از کارهای دیگر که باعث جذابیت بیشتر صفحات وب میشوند. اما این تمام چیزی نیست که جاوا اسکریپت در اختیار ما قرار میدهد. به طور کلی میتوان کاربردهای این زبان را به چهار دسته تقسیم کرد:
برنامه نویسی فرانت-اند
برنامه نویسی بک-اند
برنامهنویسی نرمافزارهای موبایل
برنامهنویسی نرمافزارهای دسکتاپ
اگر جایی شنیدید که میگویند جاوا اسکریپت کوچیک شده جاواست یا اینکه جاوا اسکریپت از جاوا گرفته شده و یکی از نوادگان Java محسوب میشود، به سرعت محل را ترک کنید. این مطلب نه تنها درست نیست بلکه کاملا اشتباه است، چون تفاوت آنها از زمین تا آسمان است.
Java یک زبان برنامهنویسی شیءگرا است که با استفاده از یک مفسر، قابلیت اجرا شدن بر روی چندین سیستم عامل را دارد و توسط شرکت Sun Microsystems طراحی و پیادهسازی شد. هدف اصلی جاوا، برنامهنویسی با قابلیت تولید نرمافزار بر روی پلتفرمهای مختلف بود، اما جاوا اسکریپت یک زبان برنامهنویسی به حساب نمیآید بلکه یک زبان اسکریپتنویسی است که بیشتر شبیه به زبانهای برنامهنویسی سمت کلاینت عمل می کند.
Java یک زبان برنامهنویسی شیءگرا است در حالیکه JavaScript یک زبان اسکریپتنویسی شیءگرا است.
برنامههای نوشته شده با Java بایستی کامپایل شوند در صورتیکه کدهای JavaScript فقط یک متن ساده هستند و نیازی به کامپایل ندارند.
در آخر، هر کدام از این زبانها نیاز به پلاگینها و نیازمندیهای متفاوتی برای اجرا شدن دارند.
هیچ زبانی از این قاده مستثنی نیست؛ یعنی همه زبانها علاوه بر تواناییهای قدرتمندی خود یکسری نقاط ضعف هم دارند که در ادامه درباره قدرت و ضعفهای جاوا اسکریپت صحبت خواهیم کرد:
احتیاج نداشتن به کامپایلر برای پردازش و اجرا
قابل اجرا بر روی پلتفرمهای مختلف و مرورگرها به صورت کراسپلتفرم
سبکتر و سریعتر نسبت به زبانهای برنامهنویسی دیگر
در اختیار قرار دادن فریمورکها،کتابخانهها و ......
نشان دادن عکسالعمل در جواب عمل کاربران
دشواری در تشخیص دلیل خطا دادن و مشکل در دیباگ کردن
محدودیت در اجرای اسکریپتهای جاوا اسکریپت با ایجاد محدودیتهایی جهت حفظ امنیت
اجرا نشدن بر روی مرورگرهای قدیمی
میتواند برای اجرای کدهای مخرب در کامپیوتر کاربران استفاده شود.
مرورگرهای مختلف برای اجرا کدهای جاوا اسکریپت از موتورهای مختلفی استفاده میکنند که به موتورهای پردازشی معروف هستند. مثلا موتور V8 برای مرورگرهای اپرا و کروم یا اینکه موتور SpiderMonkey برای فایرفاکس، موتورهای Nitro و SquirrelFish برای مرورگر سافاری و..........
این موتورها کدهای جاوا اسکریپت را ترجمه، سپس اسکریپتها را به زبان ماشین کامپایل کرده و در نهایت کدها اجرا میشوند. البته این موضوع به این معنی نیست که زبان جاوا اسکریپت تنها بر روی مرورگرهای وب اجرا میشود. این زبان برنامهنویسی تقریبا بر روی تمام پلتفرمها با استفاده از JavaScript Virtual Machine قابل اجرا است.
بله، برای اینکه وارد دنیای برنامهنویسی وب شوید، لازم است که حتما به آموزش جاوا اسکریپت روی بیاورید و اگر خود را یک برنامهنویس Front-end میدانید باید خیلی عمیقتر و بهتر با این زبان کار کنید. خلاصه که جاوا اسکریپت یکی از تکنولوژیهای ضروری توسعه وب سایت محسوب میشود؛ یه جورایی مثل HTML لازمه ی طراحی صفحات وب است.
شاید کمی اغراق به نظر آید اما یادگیری این زبان با سایت درسمن اصلا سخت نیست. به شما عزیزان تبریک می گوییم که تصمیم به یادگیری این زبان را گرفتهاید و به ما افتخار میدهید تا شما را به یک متخصص جاوا اسکریپت تمام عیار تبدیل کنیم. ما قصد داریم تا شما را در این مسیر همراهی کنیم. هدف سایت درسمن از برگزاری این دوره جامع و کامل این است که شما عزیزان را به یک متخصص حرفه ای و کار بلد جاوا اسکریپت تبدیل کنیم.
سوالات متداول
مشخصات دوره
مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و ....
نظرات
سلام اگر میشه یه تخفیف به مناسبت عید نوروز بزارید تا کل دوره را خریداری کنم
سلام دوست عزیز وقتتون بخیر، با دایرکت درسمن پیام بدید و از خانم حاجیلو تخفیف ویژه بگیرید.
سلام ببخشید اگه من الان دوره را خریداری کنم به جلسات آینده هم به صورت رایگان دسترسی خواهم داشت یا می بایست اون ها هم خریداری کنم ؟
سلام حسین جان، بله به آپدیت جلسات تا همیشه دسترسی خواهید داشت و از این بابت نگران نباشید.
سلام من جاوا اسکریپت قدیمی رو دارم می خواستم بدونم چه فرقی با دوره جدید داره و اینکه این دوره رو تهیه بکنم ؟
این دوره بسیار جامع تر، کامل تر می باشد و از سطح مقدماتی تا پیشرفته است. دوره قبلی دوره مقدماتی جاوا اسکریپت بود و مطالب قدیمی تر بودند، اما در این جلسات شما مطالب جدید و به روز جاوا اسکریپت را مشاهده خواهید کرد.
ما در این دوره تلاش کرده ایم تا یک دوره خاص و باورنکردی از جاوا اسکریپت را در اختیار شما خوبان قرار بدهیم و هزینه که بابت تهیه این دوره در نظر گرفته ایم نسبت به محتوای ارزشمندآن واقعا نا چیز است.
سلام وقتتون بخیر ببخشید یک انتقاد کوچیک دارم شما دوره های خوب و زیادی روی سایت دارید که انصافا از لحاظ محتوا خیلی خفنن اما یک شخصی رو در نظر بگیرید که رشتش مربوط به کامپیوتر نیست مثل من و میخواد برنامه نویسی رو شروع کنه. حالا یک زبان رو انتخاب میکنه و میخواد شروع کنه یادگیری هر زبانی اگر بره سراغ جاوا که دوره جاوا کامل نیست و اسپرینگ که روی سایت نیست اگر بره سراغ سی شارپ دروه کور اماده نیست اگر بره سراغ پی اچ پی که اون هم اماده نیست اگر بره سراغ جاوااسکریت... به نظرم اگر یک دوره رو کامل کنید خیلی بهتره چون ما سریع تر میتونیم وارد بازار کار بشیم ممنون از دوره های خوبتون
سلام دوست عزیز وقتتون بخیر، ممنون بابت نظری که ثب کردید، به روی چشم بهتون قول میدهیم سریع تر از آنچه که فکرش را بکنید دوره ها تکمیل خواهند شد. و ما قطعا به فکر شما عزیزان هستیم و این را مطمئن باشید که شبانه روز در حال تلاش هستیم تا بهترین دوره های برنامه نویسی را در اختیار شما خوبان قرار دهیم چون لایق بهترین ها هستید.
اما این را هم بدانید که دوره پایتون ما بسیار کامل است هم مقدماتی هم پیشرفته هم فریم ورک جنگو و یک دوره خاص پروژه محور. برای دوره core هم خیلی زود این دوره را تهیه خواهیم کرد و جاوا اسکریپت هم به زودی تکمیل خواهد شد.
دوره جاوا نیز بی شک جز کامل ترین دوره های ایران محسوب می شود و فریم ورکی که گفتید نیز بخش کوچکی از ماجراس که اون نیز سعی خواهیم کرد تهیه کنیم.
بازم ممنونم از انتقادتون و این را همیشه به یاد داشته باشید که ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد و در این راه شما تنها نیستید و درسمن پا به پای شما همراه شماست.
سلام ... طراحی وب است و دوره html شما رو خریداری کردم و بعد یادگیری بوت استرپ قصد دارم این دوره رو خریداری کنم اما این دوره هنوز تکمیل نشده میخاستم بدونم چقدر دیگ زمان میبره تا تکمیل بشه؟
سلام دوست عزیز، دوره در حال ضبظ می باشد و قصد داریم تا جدیدترین و جذاب ترین مباحث جاوا اسکریپت را خدمتتان ارائه دهیم و خیلی زود جلسات نهایی را بارگزاری خواهیم کرد.