مخفف سه کلمه Model , View , Controller است و هرکدام از این اجزا کاربرد هایی دارند که ما برای شما عزیزان کاربرد هرکدام را شرح می دهیم.
Model
مدل در mvc وظیفه ذخیره داده ها,تبدیل آنها به شی یا object و بازیابی آنها از بانک اطلاعاتی را برعهده دارد و درواقع عملیات اصلی و منطقی را بر روی داده ها انجام می دهد.
درمعماری mvc اصلی ترین قسمت وکار اصلی را انجام می دهد model می باشد.
View
View یکی دیگر از اجزای mvc است و واسط کاربری یا UI برنامه را می سازد که این بخش با دو بخش دیگر یعنی همان model و controller ارتباط برقرار می کند و با ارتباط داشتن با این دوبخش می تواند نتایج عملیات را نشان دهد.
برای مثال:
وقتی که کاربر رمز عبور خود را وارد می کند این رمز عبور به بخش های دیگر فرستاده می شود و نتیجه ای از همان بخش ها گرفته شده به view فرستاده می شود تا view پیغام را به کاربر نمایش دهد.
Controller
درواقع کنترلر واسط بین model و view می باشد.
وظیفه کنترل کردن درخواست ها و تعامل بین کاربران را برعهده دارد,کلیه درخواست هایی که ازسمت client به سمت sever منتقل می شود توسط Controller بررسی می شود.
چند ویژگی Asp.net mvc
1.اولین ویژگی mvc امکان افزایش سرعت و انعطاف تست برنامه است زیرا در mvc بدون اینکه Controller را اجرا کنید می توانید آنها را تست کنید و به جای اینکه زمانی را صرف اجرای آن کنید می توانید درهمان لحظه آن را تست کنید.
2. Asp.net mvcاز فریم ورک های تزریقی هم پشتیبانی می کند.
حالا فریم ورک تزریقی چیست؟ به جای ساختن اشیاء از کلاس ها، آنها را از جایی بیرون از کد میگیرید و با این کار تست برنامه را آسان تر می کند.
3.یکی دیگر از ویژگی های Asp.net mvc اسکریپت درونی , صفحات مستر تو درتو و محلی سازی می باشد و می توانید ازآنها استفاده کنید.
تا اینجا با تعریف و ویژگی های Asp.net mvc آشنا شده ایم حالا می خواهیم بدانیم استفاده کردن از mvc چه مزایای دارد؟
مجزا سازی بخش های مختلف نرم افزار
کنترل کامل بر روی خروجی های تولید شده HTML
امکان توسعه نرم افزار به صورت TTD
مدیریت بهینه URL ها
یکپارچه سازی مناسب با فریم ورک های جاوا اسکریپت
امکان استفاده از View Engine های مختلف
عدم وجود View State و Post Back
استفاده از استانداردهای وب
قابلیت توسعه پذیری بالا
ایده آل برای سیستم های Web 2.0
نتیجه گیری:
انتخاب کردن هردو گزینه برای شما و گروه کاریتان می تواند مناسب می باشد.
اگر می خواهید روی خروجی های صفحات خود مدیریت کامل داشته باشید و اگرمیخواهید توسعه نرم افزار به روش TDD داشته باشید و اینکه آدرس های تولید شده صفحات وب وبهینه سازی موتورهای جستوجو برای شما قابل اهمیت است.
شاید هم دنبال استفاده از فریم ورک های جاوا اسکریپت هستید به شما پیشنهاد می کنم که از ASP.NET MVC استفاده کنید.
اگر شما از ساختارهای نرم افزارهای تحت وب، استانداردهای وب و HTTP اطلاعاتی ندارید ، وهمچنین اگر می خواهید از کنترل های مختلف و توسعه نرم افزار به روش رویدادگرا استفاده کنید مطمئنا استفاده ازASP .NET MVC برای شما مناسب نمی باشد و بهتر است از ASP .NET Web Form استفاده کنید.
نظر بدهید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .