نقشه راه یادگیری فرانت اند و بک اند

صفحه اصلی / دوره‌های آموزشی / HTML-CSS / نقشه راه یادگیری فرانت اند و بک اند

نقشه راه یادگیری فرانت اند و بک اند


سطح مهارت
مقدماتی
مدت زمان
87 دقیقه
تعداد دانشجویان
1585
مدرس
مهدی عباسی
میانگین امتیاز دوره: (40 رای)

جلسات

مهدی عباسی
مدرس :

مهدی عباسی

مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و .... مطالعه بیشتر رزومه

توضیحات دوره

صفر تا صد نقشه راه فرانت اند و نقشه راه بک اند

بهترین چیزی که می توان برنامه نویسی بک اند و فرانت اند را به آن تشبیه کرد تا درک آن آسان تر شود، فیلم است. فیلم هایی که می بینیم از دو بخش کلی پشت صحنه و جلوی صحنه که همان خروجی که ما از تلویزیون می بینیم، هست. سایت ها و اپلیکیشن ها نیز از این قائده پیروی می کنند و شامل دو قسمت فرانت اند و بک اند هستند. خیلی از افراد علاقه مند به فعالیت در این دو حوزه هستند، اما نه آشنایی دارند و نه حتی می دانند که از کجا باید شروع کنند و چه مسیری را دنبال کنند. همین سردرگمی باعث شد تا دوره ای تحت عنوان نقشه راه فرانت اند و نقشه راه بک اند را تهیه و تدوین کنیم و آن را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. 

آیا می دانید که پیدا کردن مسیر درست برنامه نویسی از خود برنامه نویسی سخت تر است؟ علت آن نیز این است که اگر مسیر درست و اصولی را طی نکنید و با یک نقشه راه درست و حسابی فرآیند آموزش را دنبال نکنید، نمی توانید به آن برنامه نویس حرفه ای که می خواهید، تبدیل شوید. خیلی از افراد هم هستند که مسیر درست را می دانند اما وقتی که در حال طی کردن مسیر هستند، متوجه می شوند که از ابتدا مسیر را اشتباه رفته اند و حوزه ای که انتخاب کرده اند، آن چیزی نیست که می خواستند. 

همه این عوامل باعث شد تا ما در آکادمی درسمن؛ دوره رایگانی را تهیه کنیم و در آن به شما بگوییم که فرانت اند و بک اند چیست تا همان ابتدا حوزه ای را انتخاب کنید که به علاقه و اهداف شما نزدیک تر است. پس از آن؛ در این دو حوزه عمیق تر شده ایم و نقشه راهی برای این دو حوزه آماده کرده ایم که به جرئت می توان گفت کامل ترین نقشه راهی است که می تواند شما را به مقصد حرفه ای شدن برساند، پس تا انتها همراه ما باشید. 

بخش اول: نقشه راه فرانت اند (Front-End Roadmap)

پیش از آن که به سراغ نقشه راه فرانت اند برویم، بهتر آن است که شما را با این حوزه و اتفاقاتی که در آن می افتد، آشنا کنیم. پس از آن به سراغ گام هایی می رویم که برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده حرفه ای فرانت اند باید پشت سر بگذارید. 

نقشه راه یادگیری فرانت اند

منظور از فرانت اند چیست؟

توسعه فرانت اند یا توسعه سمت مشتری، ایجاد و توسعه رابط کاربری سمت مشتری (UI) یک وب سایت یا یک اپلیکیشن است. اگر بخواهیم در یک جمله کاربرد فرانت اند را بگوییم، می توان گفت که این فرانت اند است که مشحص می کند، هر قسمت از وب سایت به چه صورت باشد و چگونه کار کند. تمامی تعاملاتی که در وب سایت ها و اپلیکیشن ها اتفاق می افتد؛ همه بخشی از برنامه نویسی فرانت اند است. دکمه ها ، متن ها، فرم ها و دیگر اجزای رابط کاربری یک سایت با استفاده از فرانت اند پیاده سازی می شود. 

برنامه نویس یا توسعه دهنده فرانت اند کیست؟ برنامه نوی فرانت اند شخصی است که برنامه نویسی فرانت اند را بر عهده دارد. این افراد مسئولیت کامل پیاده سازی UI را بر عهده دارند. یک توسعه دهنده فرانت اند موظف است تعادل از طراحی تا پیاده سازی بخش جلویی سایت یا همان فرانت اند را مدیریت کند. علاوه بر آن نیز باید به سرعت سایت یا اپلیکیشن نیز نگاه ویژه ای داشته باشد. مهم ترین بخش از پیاده سازی فرانت اند هر سایت یا اپلیکیشن نیز ریسپانسیو بودن آن است که مسئولیت آن نیز بر عهده برنامه نویس فرانت اند است. 

انبوهی از ابزار ها و فناوری هایی وجود دارد که برای توسعه بخش جلویی سایت ها و اپلیکیشن ها استفاده می شود، که وجود این حجم از فناوری و ابزار برای تازه کار ها بسیار گیج کننده است. این افراد تازه وارد، نمی دانند از کجا شروع کنند و چه مسیری را باید طی کنند. به همین خاطر است که ما جامع ترین نقشه راه فرانت اند را برای همه این افراد آماده کرده ایم تا مسیرشان را بشناسند و بتوانند با دید کامل در آن قدم بگذارند. 

مهم ترین پیش نیاز های فرانت اند 

برای قدم گذاشتن در مسیر فرانت اند، ضروری ترین، مهم ترین و اصلی ترین پیش نیاز هایی که باید بیاموزید HTML، CSS و Java Script هستند. این سه مورد حداقل پیشنیاز هایی هستند که برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده فرانت اند باید بیاموزید. توجه کنید که این ها فقط پیشنیاز هستند و این یعنی شما باید ابزار ها، فریمورک ها و کتابخانه های مختلفی را یاد بگیرید تا بتوانید خود را یک توسعه دهنده واقعی فرانت اند بنامید. حالا که با این حوزه آشنایی کامل پیدا کرده اید و می دانید در آن چه اتفاقاتی در جریان است، پس بهتر است در این مبحث عمیق تر شویم و روی نقشه راه زوم کنید تا جزئیات بیشتری از آن را ببینید. 

 

HTML -1

HTML اولین گام از نقشه راه فرانت اند است. این عبارت مخفف شدهHyperText Markup Language است. پایه اساس یا بهتر بگوییم، اسکلت هر سایتی بر اساس HTML بنا می شود که با استفاده از آن می توانید ساختار کلی یک وب سایت را نشان دهیم. تمامی المان هایی که در صفحات سایت مشاهده می کنید، از جمله عکس ها، اسلایدر ها، دکمه ها، متن ها، منو ها و موارد بسیار دیگر، همگی با استفاده از HTML پیاده سازی می شوند. ساختار HTML به گونه ای است که برای نشان دادن هر المانی باید از تگ های مختلف استفاده کنید.

ما در دوره HTML-CSS درسمن که کامل ترین و بی نظیر ترین دوره به نوبه خودش است صفر تا صد مباحثHTML  و CSS را آموزش داده ایم. این دوره جامع یکی از پرفروش ترین و محبوب ترین دوره های درسمن است که تا کنون نیز دوره ای نتوانسته به گرد پای آن برسد. همه افرادی که می خواهند وارد این حوزه شوند؛ حتما .به این دوره سر می زنند.

2- CSS 

پس از یادگیری HTML نوبت به یادگیری CSS می رسد. CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets است. با استفاده از CSS می توانید به سایت خود سبک بدهید و رنگ ها، فونت ها، انیمیشن ها و طرح های مورد علاقه خود را اضافه کنید. ریسپانسیو بودن وب سایت ها نیز با به کار گیری CSS اتفاق می افتد.  منظور از ریسپانسیو بودن یک وب سایت نیز این است که با هر دستگاهی که به آن وب سایت وارد شوید، همه چیز سرجای خودش است و سایت دچار به هم ریختگی نمی شود. شما می توانید با استفاده از CSS به عناصر خود استایل بدهید. به طور مثال سایز ها و رنگ بک گراند سایت ها به وسیله استایل در CSS تعیین می شود.


3- JavaScript

سومین گام در نقشه راه فرانت اند، یادگیری جاوا اسکریپت است. اکنون که اسکلت سایت خودتان را ساخته اید و با استفاده از CSS به آن استایل داده اید، نوبت به آن رسیده است که کاری کنید که وب سایتتان بتواند کارهای مختلف را انجام دهد. برای اضافه کردن Action به وب سایتتان باید از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت استفاده کنید. 

استفاده از این زبان قدرتمند موجب می شود که تعامل در وب سایتتان به شدت بهبود پیدا کند. شما همچنین می توانید با به کار گیری جاوا اسکریپت عناصر پویا را به UI سایت خود اضافه کنید. اگر بخواهیم مثال های قابل درکی برای کارایی جاوا اسکریپت در برنامه نویسی سایت بگوییم، می توانیم به بازکردن منو سایت با یک کلیک اشاره کنیم. وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، دکمه ورود به پنل کاربری و موارد بسیار دیگر؛ همگی با استفاده از جاوا اسکریپت به وجود می آید. بهترین قیاس برای مقایسه HTML، CSS و JS، بدن انسان است. 
 
نقش اسکلت و اندام ها توسط HTML ایفا می شود. ظاهر انسان مانند قد، رنگ چشم، رنگ مو، رنگ پوست، بافت پوست، ساختار صورت، شکل دست ها نیز توسط CSS ایفا می شود. عملکردهای بدن مانند نحوه عملکرد سیستم گوارش، نحوه عملکرد سیستم عصبی و غیره هم با استفاده از جاوا اسکریپت انجام می شود. اکنون که مهارت های اصلی و اساسی فرانت اند را آموختید، نوبت به آن رسیده که با دیگر مهارت های اساسی نیز آشنا شوید. 

4- DOM 

شما می توانید با اسستفاده از HTML یک صفحه وب ایستا را به راحتی ایجاد کنید. با این حال؛ دوران وب سایت های ایستا خیلی وقت است که به سر آمده که علت آن نیز ظهور دستگاه هایی چون تبلت و موبایل است که کاربران تمایل زیادی به استفاده از آن ها دارند. همین عامل بود که باعث شد صفحات وب پویا به وجود بیایند. 

برای آن که بتوانید در این صفحات پویا تغییراتی ایجاد کنید، باید از DOM استفاده کنید. DOM مجموعه ای از API ها است که که برای کنترل HTML و اطلاعات مربوط به استایل است. با دستکاری و ایجاد تغییر DOM می توانید برنامه هایی ایجاد کنید که قابلیت به روز رسانی داده هایشان را دارند. دستکاری DOM را با استفاده از جاوا اسکریپت باید انجام دهید. 

5- طراحی واکنش‌گرا (Responsive Design)

طراحی صفحات وب ریسپانسیو به معنای ایجاد وب سایت هایی است که می توانند به اندازه و ابعاد دستگاه مورد نظر تغییر کنند. امروزه مردم از سیستم های کامپیوتر شخصی، موبایل و تبلت استفاده می کنند و توسعه سایت های واکنش گرا اهمیت بسیار زیادی دارد. طراحی واکنش گرا را می توان با استفاده از CSS Media Queries انجام داد تا سبک و طرح بندی صفحات متناسب با دستگاهی که کاربر استفاده می کند، تغییر کند. 

برترین مهارت های توسعه دهنده حرفه ای فرانت اند

وقت آن رسیده که یکبار دیگر به نقشه راه فرانت اند نگاه کنید تا متوجه شوید که چقدر از مسیر را طی کرده اید و چقدر از آن باقی مانده است. در شکل زیر نقشه راه فرانت اند را در یک نگاه برای شما آورده ایم تا راحت تر نقطه ای که در آن هستید را پیدا کنید. مواردی که در این بخش آورده ایم در ادامه پیشنیاز های برنامه نویسی فرانت اند است. 
 

6- فریمورک های CSS (CSS Frameworks)

در این مرحله از نقشه راه فرانت اند شما HTML، CSS و JS را یاد گرفته اید و حالا نوبت آن رسیده که با فریمورک های CSS آشنا شوید و بهترین آن ها را انتخاب کرده و شروع به یادگیری کنید. فریمورک یا چارچوب باعث می شود تا سرعت کد زنی شما افزایش پیدا کند. حفظ یکنواختی استایل در صفحات وب یکی از چالش های بزرگ توسعه دهندگان فرانت اند است که می توانند با به کار گیری فریمورک های CSS این مشکل را بر طرف کنند. 
فریمورک هایی مانند Bootstrap، Semantic UI، Tailwind، Bulma و Materialize به شما کمک می کنند تا یک وب سایت کاملا سازگار داشته باشید. استفاده از فریمورک ها به شما کمک می کند تا در زمانی که برای کد نویسی نیز نیاز دارید، صرفه جویی کنید. 

7- پیش پردازنده های CSS (CSS Preprocessors)

هنگامی که شروع به کد نویسی CSS کنید، ناگهان متوجه می شوید که فایل های شما به سرعت بزرگ شده اند و نگهداری از آن ها نیز دشوار شده است. علاوه بر این؛ CSS از ویژگی هایی مانند توابع و متغیر ها پشتیبانی نمی کند. بنابر این شما ناگزیر هستید از پیش پردازنده های CSS استفاده کنید تا قابلیت های پیش فرض آن را گسترش دهید. 

استفاده از پیش پردازنده به شما کمک می کند تا کار های تکراری را به صورت خودکار انجام دهید و تعداد خطا های خود را کاهش دهید، علاوه بر آن نیز کد هایی نوشته اید که قابلیت استفاده مجدد هم دارند. محبوب ترین پیش پردازنده های CSS عبارت است از Less، Stylus و SASS/SCSS. 

8- فریمورک های جاوا اسکریپت (JavaScript Framework)

فریمورک های جاوا اسکریپت کد هایی از پیش نوشته شده هستند که برای ارائه مزایای فراتر از جاوا اسکریپت استفاده می شوند. از آنجایی که این فریمورک ها برای جاوا اسکریپت ساخته شده اند، پس با جاوا اسکریپت معمولی هم می توان به ویژگی هایی که فریمورک ها دارند، رسید. اما تفاوت آن ها در این است که فریمورک ها بدون نوشتن کد به شما کمک می کنند تا عملکرد بهتری داشته باشید. 

همین دلیل است که باعث شده توسعه دهندگان فرانت اند، استفاده از فریمورک ها را به جاوا اسکریپت ترجیح بدهند. معروف ترین و بهترین فریمورک های جاوا اسکریپت عبارت است از React، Vue.js، Angular و Meteor. ما در دوره بزرگ استادی فرانت اند درسمن از صفر تا صد HTML، CSS، JS و React را به صورت کاملا پروژه محور آموزش داده ایم. سرفصل های این دوره به گونه ای است که شما را آماده ورود به بازار کار می کند و پروژه پایانی آن نیز نشان دهنده تسلط شما به مباحث فرانت اند و آمادگی کاملتان برای استخدام در موقعیت های شغلی این حوزه است. 

9- کتابخانه های مدیریتی (State Management Libraries)

قدم بعدی نقشه راه فرانت اند، یادگیری کتابخانه های مدیریتی است. در کنار هر فریمورک جاوا اسکریپت، توصیه می شود بسته به فریمورکی که یاد گرفته اید، کتابخانه مربوطه اش را نیز بیاموزید. از جمله کتابخانه های مدیریتی می توان به Redux، VueX، XState و NgRX اشاره کرد. 

10- Package Managers

یکی از مواردی که حین توسعه فرانت اند یک وب سایت با آن برخورد می کنید، پکیج منیجر است. پکیج منیجر ابزاری است که به شما اجازه می دهد بسته های نرم افزاری خود را نصب، به روز رسانی، پیکربندی و مدیریت کنید. با استفاده از پکیج منیجر می توانید از کد هایی که قبلا توسط دیگران نوشته شده اند نیز استفاده کنید. Yarn و NPM دو پکیج منیجر محبوب هستند. نکته ای که باید بدانید این است که برای کار با بسته های مدیریت، باید دستورات اساسی آن ها را یاد بگیرید. 

11- سیستم کنترل نسخه (Version Control System)

در آینده ای نه چندان دور که به استاد فرانت اند تبدیل شوید، در شرکت ها و کمپانی های بزرگ استخدام می شوید و باید روی پروژه های بزرگ کار کنید. در این شرایط شما باید سراغ سیستم کنترل نسخه بروید. سیستم کنترل نسخه نرم افزاری است که به شما این امکان را می دهد که به جای بازگرداندن تغییرات به صورت دستی، تغییرات کد منبع را پیگیری کنید و به نسخه های قبلی برگردید. با بکار گیری این ابزار سرعت توسعه برنامه ها افزایش می یابد. این ابزار احتمال بروز خطا و تضاد کد را نیز کاهش می دهد. Git یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین سیستم های کنترل نسخه است.

12- تست برنامه (Testing)

به عنوان یک برنامه نویس از شما انتظار می رود که توانایی آزمایش اولیه برنامه ای که نوشته ای را داشته باشید تا بتوانید تضمین کنید که برنامه شما قابلیت اجرا دارد. شاید باور نکنید اما توانایی تست در فرانت اند یکی از توانایی هایی است که هر توسعه دهنده ای در این حوزه باید بلد باشد. Jest، Cypress، Jasmine و Mocha معروف ترین ابزار های تست برنامه هستند. 

13- ابزار های توسعه وب

زمانی که برنامه نویسی وب سایتتان به انتها رسید، نوبت آن می شود که آن را راه اندازی کنید تا کاربران اینترنت بتوانند سایت شما را ببینند و از آن استفاده کنند. برای استقرار یک سایت در بستر اینترنت باید اصول اولیه این کار را بلد باشید. برای این کار می توانید از ابزار های Github Pages، Firebase، Heroku، Netlify و Vercel استفاده کنید. برای استفاده از خدمات هاستینگ نیز می توانید به Amazon Web Services، Google Cloud Platform و Microsoft Azure مراجعه کنید. 

14- تمرین و ساخت نمونه کار

تبریک می گوییم! طبق نقشه راه فرانت اند، الان شما در ایستگاه آخر هستید و هر آنچیزی را که برای ورود به این حوزه نیاز است را می دانید. چالش اصلی تمام افراد پس از یادگیری این است که نمونه کار ندارند یا دستشان هنوز آنقدر راه نیفتاده که بتوانند پروژه بگیرند. توصیه ما به شما این است که شروع کنید به تمرین و تکرار و این کار را از تعریف پروژه های کوچک شروع کنید و کم کم آن را گسترش دهید تا پروژه شما کامل شود. 

تمامی دانشجویان دوره بزرگ استادی فرانت اند درسمن نیز از ابتدا پروژه ای را برای خود تعریف می کنند و مرحله به مرحله جلو می روند تا پروژه خود را تکمیل کنند. در نهایت با پایان دوره، همه دانشجویان نمونه کاری دارند که قابلیت ارائه به شرکت ها و سازمان های بزرگ و کوچک را دارد تا در نهایت بتوانند در موقعیت کاری که می خواهند استخدام شوند. توصیه می کنیم، همین الان به صفحه استادی فرانت اند سر بزنید تا هر آنچیزی را که در این دوره می گذرد، ببینید و در نهایت شروع به یادگیری اصولی فرانت اند کنید. 

بخش دوم: نقشه راه بک اند (Backend Roadmap)

نوبتی هم باشد، نوبت علاقه مندان به بک اند است که نقشه راه خود را دریافت کنند. امروزه مشاغل و خدمات بسیاری به سراغ سایت و اپلیکیشن می روند و به همین دلیل نیز میزان وابستگی آن ها به توسعه دهندگان بک اند روز به روز در حال افزایش است. حوزه برنامه نویسی بک اند از آن حوزه هاییست که روز به روز در حال توسعه می باشد و به همین دلیل است که یادگیری ابزار ها و فناوری های جدید این حوزه می تواند موفقیت برنامه نویسان بک اند را تضمین کند. 

ما قصد داریم در ادامه نقشه راه بک اند را به صورت جامع و کامل در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا به شما کمک کند در دنیای پیچیده بک اند، راه خود را پیدا کنید. ما در این مطلب از موضوعات پایه ای که یک برنامه نویس باید بداند، صحبت کرده ایم و در ادامه آن مواردی را گفته ایم که شما را تبدیل به یک برنامه نویس حرفه ای بک اند می کند. این اطمینان را به شما می دهیم که چه در سطح مبتدی باشید و چه در سطح حرفه ای، این نقشه راه می تواند راهگشای شما باشد.

نقشه راه یادگیری برنامه نویس و توسعه دهنده بک اند

منظور از برنامه نویسی بک اند چیست؟

منظور از بک اند، برنامه نویسی سمت سرور است که تمامی عملکرد سایت ها را پوشش می دهد. مدیریت و ذخیره سازی داده ها، احراز هویت کاربران و پیکر بندی سرور از جمله کار هایی است که می توان با برنامه نویسی فرانت اند انجام داد. برای برنامه نویسی بک اند می توان از زبان های برنامه نویسی پایتون، جاوا و PHP استفاده کرد. فریمورک Node.js که از فریمورک های معروف جاوا اسکریپت است، برای برنامه نویسی بک اند سایت ها استفاده می شود. برنامه نویسان بک اند ارتباط مستقیم با برنامه نویسان فرانت اند دارند و باید این ارتباط را همیشه حفظ کنند، چرا که باید یکپارچگی رابط کاربری و از درستی عملکرد برنامه اطمینان حاصل کنند. 

برنامه نویس بک اند کیست؟

برنامه نویس یا توسعه دهنده بک اند کسی است ک در ایجاد و نگهداری اجزای سمت سرور یک سایت و اپلیکیشن تخصص دارد. هر آنچیزی که به سمت سرور و فرانت اند می رود، بر عهده توسعه دهنده بک اند است. یک برنامه نویس بک اند باید به یکی از زبان های پایتون، جاوا، PHP و روبی مسلط شود و در کنار آن به یادگیری پایگاه داده هایی مانند MySQL، MongoDB و PostgreSQL بپردازد. 

مهم ترین پیش نیاز های بک اند

پیش از آن که به سراغ نقشه راه بک اند برویم، چند پیش نیاز بسیار مهم وجود دارد که باید آن ها را بشناسید. اولین پیشنیاز؛ پایه قوی در علم کامپیوتر است. پیش نیاز های بعدی مربوط به دانش الگوریتمی، ساختار داده ها و آشنایی با زبان های برنامه نویسی است. تجربه کار با پایگاه ها داده و API ها می تواند بسیار مفید باشد. اما مهم تر از همه این موارد، مهارت قوی در حل مسئله و تفکر منطقی همان چیزی است که یک برنامه نویس بک اند به آن نیاز دارد. 

نقشه راه بک اند از مبتدی تا حرفه ای

نقشه راه بک اندی که قرار است در ادامه به شما بگوییم، یک راهنمای کامل برای آن دسته از عزیزانی است که می خواهند بدانند شروع مسیر بک اند از کجاست و چه مسیری را باید طی کنند تا به یک توسعه دهنده حرفه ای بک اند تبدیل شوند. این نقشه راه همه چیز پیرامون زبان های برنامه نویسی، پایگاه های داده، فریمورک ها، DevOps و امنیت وب را پوشش می دهد. این قول را به شما می دهیم که اگر پا به پای ما این مسیر را طی کنید، تبدیل به یک برنامه نویس بک اند همه فن حریف می شوید. پس بزن بریم!

1- یادگیری اصول اولیه

همانطور که پیش تر گفتیم، یک سری اصول اولیه وجود دارد که قبل از ورود به این حوزه باید بیاموزید. این پیشنیاز ها عبارت است از: الگوریتم ها، ساختار داده ها، برنامه نویسی شی گرا. داشتن دانشی پیرامون دانش پایگاه داده و طراحی پایگاه های داده نیز بسیار راهگشا است. در کنار این موارد، یادگیری زبان برنامه نویسی مانند پایتون و فریمورک محبوب آن یعنی Django بسیار مهم است.

2- یادگیری چگونگی عملکرد اینترنت

دومین گام از نقشه راه بک اند، یادگیری چگونگی عملکرد اینترنت است. منظور از عملکرد اینترنت این است که فناوری ها و پروتکل های اساسی اینترنت را درک کنید و بدانید که اطلاعات و داده ها چگونه بین کاربران و سرور منتقل می شود. همه این مواردی که گفتیم در مباحث URL، DNS و HTTP آموزش داده می شوند. 
اگر موارد گفته شده در بالا را بیاموزید، می توانید به درک عمیقی از نحوه ساخت و عملکرد وب سایت ها به دست آورید. این اطلاعات برای هر کسی که قصد دارد به یک برنامه نویس حرفه ای بک اند تبدیل شود، ضروری است. 

3-یادگیری زبان های برنامه نویسی

یکی از اصل های اساسی برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده بک اند یادگیری زبان برنامه نویسی است. زبان های برنامه نویسی زیادی برای برنامه نویسی بک اند وجود دارد. البته نکته ای که باید بدانید، این است که خیلی از این زبان ها به مرور زمان از محبوبیتشان کاسته شده است و مثل سابق پرطرفدار نیستند. از جمله زبان های برنامه نویسی بک اند می توان موارد زیر را نام برد: 

  • Python
  • #C
  • Java
  • PHP
  • Java Script
  • Ruby


شاید این سوال در ذهنتان شکل گرفته است که از بین این زبان ها کدامشان بهتر است و می تواند درآمد قابل توجهی را به ارمغان بیاورد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که زبان برنامه نویسی پایتون دقیقا همان زبانی است مه می تواند خواسته های شما را برآورده کند. 

یادگیری این زبان بسیار آسان است و در ادامه کد نویسی آن نیز آسان تر از سایر زبان های برنامه نویسی است. آینده پایتون به شدت روشن است، چرا که اکثر کمپانی های بزرگ در سراسر دنیا به سمت این زبان مهاجرت کرده اند و علاوه بر آن نیز زبان برنامه نویسی پایتون، زبان اصلی و اول هوش مصنوعی است. همین عوامل باعث شده تا افراد زیادی علاقه مند به بکار گیری این زبان شوند. 

امن ترین و با امکانات ترین سایت ها در سراسر دنیا نیز با این زبان نوشته شده اند.

ما در دوره استادی پایتون صفر تا صد این زبان برنامه نویسی را به صورت پروژه محور آموزش داده ایم. این دوره نیز مانند دیگر دوره های استادی درسمن، به گونه ای تهیه و تدوین شده است که همه مباحث مورد نیاز برای ورود به بازارکار را پوشش داده است و پس از دیدن آن نیاز به دیدن هیچ دوره دیگری ندارید. در دوره استادی پایتون شما با یادگیری پایتون مقدماتی تا پیشرفته شروع می کنید پس از آن به سراغ یادگیری فریمورک محبوب پایتون، یعنی فریمورک جنگو می روید.

در نهایت نیز با پیاده سازی صفر تا صد بک اند یک سایت فروشگاهی هر آنچیزی را که آموزش دیده اید، پیاده سازی می کنید. این سایت پروژه ای است که می توانید در رزومه خود نیز از آن استفاده کنید و میزان مهارت و توانایی خود را به نمایش بگذارید. برای مشاهده صفحه استادی پایتون درسمن می توانید صفحه اصلی سایت درسمن مراجعه کنید. 

4-یادگیری فریمورک های بک اند

گام بعدی نقشه راه بک اند، یادگیری فریمورک زبانی است که انتخاب کرده اید. این کار را باید زمانی انجام دهید که پایه های برنامه نویسی شما قوی شده است. در ادامه محبوب ترین فریمورک های زبان های برنامه نویسی بک اند را آورده ایم: 

  • Django (Python)
  • ASP.NET (C#)
  • Laravel (PHP)
  • Ruby on Rails (Ruby)
  • Node.js (JavaScript)


5-یادگیری اصول امنیت وب

امنیت وب سایت یکی از مواردی است که هر برنامه نویس بک اندی باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد. امنیت وب سایت شامل درک آسیب ها و تهدیداتی است که وب سایت ها را تحدید می کند. علاوه بر شناخت و درک این آسیب ها و تحدید ها، پیدا کردن راهی برای محافظت در برابر آن ها نیز بر عهده برنامه نویسان بک اند است. 

با دانستن این اصول و نکات می توانید از بروز هر گونه حمله سایبری به سایتتان پیشگیری کنید. علاوه بر آن می توانید از ایمنی و یکپارچگی داده های کاربرانتان نیز اطمینان حاصل کنید. فراموش نکنید که یادگیری اصول امنیت وب سایت از مواردی است که نباید از قلم بیفتد.

دوره های پیشنهادی

نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.

لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.

برای ارسال نظر نیاز است وارد سایت شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید.

نظرات دانشجویان

نقشه راه فرانت اند و بک اند

63