معرفی بهترین سایت های آموزش برنامه نویسی رایگان
بعد از انتخاب زبان برنامه نویسی مورد علاقه خود و مشخص شدن راه، یکی دیگر از کارها، برنامهریزی دقیق و پرسوجو برای سایتها یا مراکز آموزشی معتبر است. اغلب به دنبال مراکز و یا سایت های آموزش برنامه نویسی هستیم که فهم مبحث به صورت واضح و قابل درک باشد. ما تلاش کردهایم که با تحقیقات خود در این زمینه، سایتهای معتبر ایرانی و خارجی را به شما معرفی کنیم تا با توجه به نیازتان از آنها بهره ببرید.
سایت های آموزش برنامه نویسی ایرانی:
سونلرن:
این سایت توسط لقمان آوند، دانشجوی دکترای تخصصی نرمافزار در سال 1387 به خاطر علاقهی شدید او به دنیای وب، وبلاگنویسی، مخصوصا در طراحی وب و برنامه نویسی فعالیتش را در حوزه زبانهای برنامهنویسی از Html و Css گرفته تا زبانهای سمت بک-اند مانند: PHP، سی شارپ و غیره آغاز کرد.
فرادرس:
این سایت در سال 1387 با ارائه آموزشهای مرتبط با هوشمصنوعی و برنامهنویسی، در حوزه سایت های آموزش برنامه نویسی ایجاد شد. پس از مدتی در سال 1390 این سایت به عنوان بهترین پروژه آنلاین آموزشی ایران به انتخاب کاربران در چهارمین جشنواره وب ایران معرفی شد و رفته رفته به بزرگترین سایت دانشگاه آنلاین در حوزه دروس دانشگاهی تبدیل شد. در این وبسایت بخشی از آموزشها به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار داده شده اما برای دریافت کامل آموزشها باید دورهها را خریداری کنید.
آکادمی آنلاین درسمن:
این سایت با هدف جمعآوری تمام دروس و همچنین برگزاری دورههای کاربردی برای ورود به بازار کار شکل گرفت. کار درسمن همین است! ارائه خدمات آموزشی مجازی مانند تمام سایتهای مشابه، با این تفاوت که به سبک مایکروسافت قدم برداشتند.
دورههای آموزشی این سایت تنها مباحثی هستند که از طرف مایکروسافت ارائه میشوند. جهتگیری با این استانداردها باعث میشود که تمامی آموزشها با نگرش مایکروسافت صورت گیرد و در نتیجه، دانشجوی دورههای درسمن میتواند برای دریافت گواهینامههای بینالمللی مایکروسافت در زمینههای مختلف مانند MCS ،MCSE و… آمادگیهای لازم را کسب کند. تمامی پیشنیازها و هر آنچه که در این مسیر لازم خواهد بود، از صفر تا صد در درسمن ارائه خواهد شد. پس اگر میخواهید در حوزه IT با استانداردهای مایکروسافت رشد کنید، درسمن را فراموش نکنید.
نکته آخر اینکه شما دوستان میتوانید با عضویت در فروم درسمن به پاسخ سوالات خود در حیطه الگوریتم، طراحی وب، سئو و زمینههای کاربردی دیگر دست یابید.
روکسو:
این سایت در ابتدا با انتشار مطالب آموزشی در حوزههای برنامهنویسی و طراحی گرافیک به عنوان یک سایت آموزش آنلاین در ایران با هدف توسعه منابع فارسی و ارتقاء سطح دانش ایرانیان شروع به کار کرد. آموزش این وبسایت اینگونه است که با پرسش و پاسخ، به نیاز کاربران خود پاسخ میدهد. به همین دلیل این وبسایت به بزرگترین مرجع پرسش و پاسخ برنامهنویسان و گرافیستهای ایرانی تبدیل شد. در این وبسایت همگان میتوانند سوال بپرسند و یا میتوانند به سوالات، پاسخ دهند و از میان آنها، بهترین و دقیقترین پاسخ توسط پرسشگر مشخص میشود و در صدر جوابها نمایش داده میشود.
راکت:
سایت راکت در بهار سال 1394 با این باور که کاربران لایق بهترینها هستند و باید بهترین و بهروزترین فیلمهای آموزشی و مقالات در اختیار آنها قرار بگیرد تا بتوانند به سرعت پیشرفت کنند و جزء بهترینها در صنعت طراحی و برنامهنویسی وب شوند، به سایت های آموزش برنامه نویسی پیوست. به همین دلیل این سایت تلاش کرده تا یک مرجع آموزش آنلاین برای زبانها و ابزارهای برنامهنویسی مربوط به موبایل باشد.
سکان آکادمی:
سکان آکادمی در 20 شهریور ماه سال 1392 کار خود را با هدف ارائه اخبار مرتبط در زمینههای برنامهنویسی، طراحیسایت، اپنسورس و لینوکس، سئو، هوشمصنوعی، استارتاپ و.... برای یادگیری از بچهها گرفته تا بزرگسالان و دانشجویان رشتههای مرتبط و غیر مرتبط برنامه نویسی، ایجاد کرده و خدمات این سایت به صورت رایگان در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است. در این آکادمی، علاوه بر آموزشها خدمات مرتبط با برنامهنویسی را نیز ارائه کرده که میتوان به سرویس جابز، فضایی برای کارفرمایان و فریلنسرهای حوزه فناوری اشاره کرد. همچنین بخشی از سایت را به آموزش زبانهای جاوا و اندروید قرار داده است.
کلیک سایت:
یکی از سایت های آموزش برنامه نویسی متنی است که در زمینه آموزشهای آنلاین و تولید برترین محتوای آموزشی در زمینه ها و رشته های مختلف، توانسته یکی از برترین آموزشگاههای مجازی باشد. کلیک سایت در زمینههای مختلفی نظیر:
برنامهنویسی وب
برنامهنویسی اندروید
برنامهنویسی ویندوز
برنامهنویسی ios
فعالیت دارد.
بلدشو:
این سایت از سال 1395 کار خود را آغاز و از همان ابتدای کار تاکنون با نیازسنجی دقیق مشتریان و تمرکز بر روی کیفیت ارائه دورهها به زبان فارسی توانسته تاثیر خوبی بر دانش و یادگیری کاربران بگذارد. محتوای موجود در دورههای آموزشی بلدشو مطابق با استاندارد جهانی است و پس از ترجمه توسط مترجمین متخصص، با زیرنویس یا با دوبلهی حرفهای بر روی سایت قرار میگیرند. هر دوره یک روند منطقی و برنامهریزی شده دارد. این دورهها با پوشش مباحث از سطوح پایه تا حرفهای و با آموزش گام به گام، شما را تا مرز یادگیری کامل تخصص مورد نظر پیش میبرد. محورهای آموزشی این سایت عبارتاند از:
-
زمینههای عکاسی
-
انیمیشینسازی
-
شبکه، طراحی مهندسی
-
برنامهنویسی
-
درسی
-
بازاریابی
-
امنیت و ...
مکتبخونه:
سایت مکتبخونه نیز یکی دیگر از سایت های آموزش برنامهنویسی است که با هدف در دسترس قرار دادن آموزش با کیفیت بالا برای همهی فارسی زبانان ارائه شد. این سایت در رشتهها و علومی چون: رشته ریاضی، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر با گرایش نرمافزار، مهندسی نفت، رشته آمار ریاضی، رشته معماری، مهندسی صنایع، مهندسی شیمی، مهندسی عمران فعالیت دارد.
نکته:
در این راستا، خدمات مکتبخونه به دو گروه اصلی دورههای مکتبپلاس و دروس دانشگاهی تقسیم میشود.
- دوره مکتبپلاس:
مکتب پلاس نسل جدید آموزش مجازیست که توسط مکتبخونه برای اولین بار در ایران ارائه شده است. دورههای مکتبپلاس، دورههای کوتاهمدت کاربردی هستند که با همکاری دانشگاههای برتر کشور تهیه میشوند و به صورت تعاملی ارائه میشوند. هدف از این دورهها تربیت نیروی کار مورد نیاز برای ورود به بازار کار است به صورتی که افراد با کسب مهارت مورد نیاز و گذراندن دوره، میتوانند در شرکتها یا به صورت فردی مشغول به کار شوند و کسب درآمد کنند. مکتبخونه با ضبط دروس اساتید از دانشگاههای برتر و تراز اول کشور و ارائه رایگان آنها، مجموعهای بینظیر از بیش از 300 درس و 8،000 ویدئو آموزشی با کیفیت و رایگان در حوزههای مختلف ایجاد کرده است. در سال گذشته بیش از 600 ترابایت از ویدئوهای آموزشی این بخش توسط دانشجویان اقصی نقاط کشور و جهان دانلود شده است.
- دوره دروس دانشگاهی:
هدف از دروس دانشگاهی مکتبخونه و ارائه رایگان آنها این است که همه افراد بتوانند به صورت رایگان از محتوای آموزشی با کیفیت دانشگاههای برتر استفاده کنند تا به دلیل محدودیتهای مالی هیچ فردی از لذت آموزش محروم نباشد.
مکتبخونه در هر ترم تحصیلی، تعداد مشخصی درس از دانشگاههای برتر کشور را با هماهنگی اساتید شروع به فیلمبرداری میکند. سپس در طول ترم با ضبط جلسات درس به صورت منظم و به مرور زمان با کمترین فاصله از برگزاری آن کلاس در دانشگاه، بر روی وبسایت قرار میگیرند.
اصلیترین دانشگاههایی که با مکتبخونه همکاری میکنند:
-
دانشگاه صنعتی شریف
-
دانشگاه تهران
-
دانشگاه صنعتی امیر کبیر
-
دانشگاه علوم پزشکی تهران
فرانش:
این سایت از سال 1386 با هدف ترویج دانش متن-باز آغاز به کار نمود و در این راه با همیاری و همکاری افراد علاقمند به حوزهی آموزش، به موفقیتهایی دست یافت. در این سایت کاربرانی که توانایی و دانش کاربردی در زمینههای مشخصی همچون برنامهنویسی دارند، در فرایند تولید همراهی شده و یک تیم تولید و تدوین در کنار آن ها قرار میگیرد تا بتوانند دانش خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. صرف نظر از اهداف تجاری یا غیر تجاری تولیدکنندگان محتوا در فرانش، دغدغههای پلتفرم پرداخت، پلتفرم نمایش، هزینه پهنای باند، مارکتینگ، دریافت بازخورد و ... برای تولید کنندگان برطرف شده تا بتوانند با تمرکز روی محتوا، ویدئوی آموزشی خود را تولید و منتشر کنند.
بهترین دورههای این سایت در حوزه: کسب و کار، انیمیشن و سهبعدی، فیلم و صدا، وب، برنامهنویسی، شبکه و امنیت، زبانهای خارجی و سبک زندگی است.
لرنسورس:
این سایت از سال ۱۳۹۶ فعالیت خود را درباره آموزش برنامهنویسی و طراحی وبسایت شروع کرده است. از آنجایی که در وبفارسی کمتر سایتی را میتوان یافت که آموزش برنامهنویسی و وب را به صورت دورهمحور منتشر کند و اکثرا مطالبشان را به صورت پراکنده منتشر میکنند؛ این سایت تصمیم گرفت تا با طراحی وبسایتی، این نیاز را برطرف کند. لرن سورس یک پلتفرم شاخص و متفاوت در زمینه یادگیری و آموزش بوده و به شما کمک میکند تا نیازهای آموزشی خود را در زمینه کدنویسی رفع نمایید.
متد آموزشی در لرنسورس به صورتی تعریف شده است که آموزشها به صورت جامع و کاربردی باشند. به همین دلیل آموزش ها در لرن سورس به دو قسمت دورههای آموزشی و دورههای ویژه تقسیم کرده شده است.
دورههای آموزشی به صورت مطالب جامع منتشر خواهد شد اما دورههای ویژه که به صورت ویدیو منتشر میشود، ضمن دارا بودن مطالب پایه، کاربردی و پروژه محور نیز خواهد بود.
سایت های آموزش برنامه نویسی خارجی:
Codecademy:
این وبسایت توانسته به بیش از ۲۴ میلیون نفر، برنامهنویسی را آموزش دهد. آماری که از هر نظر فوقالعاده است. این وبسایت نیز ماهیتی همچون خان آکادمی دارد و پر است از دورههای آموزش کامپیوتر، نرمافزار، برنامهنویسی، هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ، طراحی وبسایت و ….. تفاوتی که این وبسایت با خان آکادمی دارد در برگزاری تخصصیتر این دورهها است. در شروع استفاده از این وبسایت و به محض ثبت نام میتوانید به مدت ۷ روز از ویژگیهای اکانت پولی آن استفاده کنید و در صورت علاقمند شدن با پرداخت هزینهای ماهانه از آن به طور کامل و با همهی ویژگیهایی که دارد، استفاده کنید.
البته این وبسایت به شما امکان استفاده از اکانت رایگان را هم میدهد که البته با محدودیتهایی همراه است. بعد از ثبت نام از شما سوالهایی پرسیده میشود و طبق جوابهایی که میدهید آموزشهای مختلفی را به شما پیشنهاد میکند. شما میتوانید در این بین به یادگیری توسعهی وب بپردازید یا هر زبان برنامه نویسی دیگری که مد نظرتان هست را یاد بگیرید. این وب سایت یک ادیتور برای تایپ کد در اختیارتان قرار میدهد و نیازی نیست برای تایپ کد از IDE خارجی استفاده کنید.
به طور کلی cademy Code مطالب مربوط به آموزش برنامهنویسی را تقریبا به طور کامل در اختیار کاربرانش قرار میدهد. محیطی کاربرپسند، آموزشی تمرینمحور، شیوایی و خلاصهگویی در آموزش و همچنین سرعت بالای وب سایت از ویژگیهای بسیار مثبت آن به شمار میرود و تقریبا همهی زبانهای برنامهنویسی معروف پوشش داده شده است.
W3school:
این وبسایت برای افرادی که در برنامهنویسی تازهکار هستند، بسیار مفید است. یک سایت بسیار عالی برای تمرین کدنویسی. وب سایت w3schools را میتوان به جرات یکی از بهترین منابع آموزشی برای طراحی وب دانست که کاملا رایگان بوده و روزانه افراد زیادی از آن استفاده میکنند.
البته این وبسایت تنها به آموزش مباحث مربوط به طراحی وب میپردازد و خبری از زبانهای برنامه نویسی دیگر در آن نیست. اما ارائهی ادیتور اختصاصی برای انجام تمرینها و توضیحات مختصر و کوتاه هر سر فصل از ویژگیهای بسیار عالی w3schools به شمار میرود. با استفاده از آن میتوانید به یادگیری HTML، CSS، JavaScript، Angular JS، Jquery و بسیاری دیگر از مباحث مربوط به طراحی وب سایت بپردازید. استفاده از امکانات این وبسایت به طور کامل رایگان است و محیط کاربری آن طوری طراحی شده که به راحتی بتوانید سرفصلهای مورد نظر خود را برای یادگیری مباحث متنوع ارائه شده پیدا کنید.
Coursera:
این سایت سال ۲۰۱۲ تاسیس شد و به سرعت، به یک شرکت انتفاعی-آموزشی-فنآوری تبدیل شد و حالا بیشتر از ۱۰۰۰ دوره از ۱۱۹ موسسهی آموزشی دنیا را در خود جای داده است. در این سایت دورههای رایگان برنامهنویسی وجود دارد که توسط اساتید مطرح دانشگاههای تراز اول جهان مثل استنفورد، تورنتو، واشنگتن و غیره ارائه شدهاند. تقریباً اکثر دورههای آموزشی Coursera رایگان هستند و تنها برای برخی از آنها باید هزینه پرداخت کرد.
کاربران میتوانند رشتهی موردنظر خود را سرچ کنند و خواهند دید که دانشگاههای معتبر اروپا و آمریکا آن واحد درسی را ارائه میکنند. راه دیگر جستجو این است که دانشگاه مورد نظر خود را پیدا کنید و ببینید چه دورههای آموزشی ارائه کرده است. اکثر دروس به زبان انگلیسی کاملاً روان ارائه میشوند و حتی گزینهی زیرنویس انگلیسی نیز برای آنها تهیه گردیده است.
Udemy:
این سایت درسال 2010 با شعار آموزش مهارتهای شغلی شروع به کار کرد و همانند اسکیلشیر است که افراد عادی و حرفهای میتوانند در آن دورههای آموزشی برگزار کنند. وبسایتی با رویکردی قابل توجه که در آن هم میتوان به آموزش دادن پرداخت و همینطور میتوان از آموزش دیگران استفاده کرد. این سایت در روزهای مختلف، تخفیفهای بسیاری ارائه میکند و در زمینههای آموزشی بسیاری چون عکاسی، فیلمبرداری، کامپیوتر، زبان و …. فعالیت میکند. در Udemy دروس بسیار زیاد و متنوعی وجود دارد و برای ارائهی دروس از ویدیوها استفاده میشود که هم به صورت پولی و هم به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است. دورههایی مثل «برنامهنویسی برای کارآفرینان» و «مقدمهای بر زبان برنامهنویسی پایتون» از مطالب خیلی مفید این سایت به شمار میرود.
Sololearn:
این وبسایت بستر مناسبی برای افرادی که تازه پا در عرصه برنامهنویسی گذاشتهاند، ایجاد کرده است. وبسایت سولولرن یک دیگر از سایت های آموزش زبان برنامه نویسی است.
نرمافزار موبایل این سایت نیز وجود دارد که در آن بعد از هر توضیح از کاربر سؤال پرسیده میشود و برای تشویق کاربران به یادگیری مسابقاتی در آنجا نیز برگزار میشود.
GitHub:
نقش کتاب مرجع سایتی است که آموزش را در طول دوران یادگیری و بعد از آن ایفا میکند. در گیتهاب میتوانید بیش از ۵۰۰ کتاب رایگان برنامهنویسی پیدا کنید و در مورد بیش از ۸۰ زبان برنامهنویسی مختلف مطلب یاد بگیرید؛ خوبی گیتهاب این است که مشارکتکنندگان به طور متناوب مطالب را به روز میکنند.
نکته: در صورت استفاده از سایت های آموزش برنامه نویسی خارجی برای دسترسی به بعضی از آنها باید از فیلترشکن استفاده کنید. امیدوارم که مطلب مورد رضایت شما کاربران عزیز قرار گرفته باشد.
نظرات
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
نظر بدهید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .