سی شارپ چیست، نکات طلایی آن را می دانید؟
امروز می خواهیم درباره سی شارپ چیست و اینکه در ابتدا چه نکاتی را از یک زبان باید بدانیم، صحبت کنیم.
اما قبل از شروع جالب است بدانید، بنده از رشته دیگری وارد دنیای پر مسیر برنامه نویسی شدم و هیچ اطلاعی درباره این حوزه نداشتم. حتی نام زبان های برنامه نویسی هم نمیدانستم چه برسد به اینکه مسیرم را در بین برنامه نویسان پیدا کنم. در دوره دانشگاهی زبان های سی و سی پلاس پلاس را آموختم. تجربه ای که از کار کردن با C++ کسب کردم بهتر و آسان تر از C بود اما باز هم به دنبال زبانی بودم که بهتر آن را درک کنم. در یک همایش با زبان سی شارپ آشنا شدم نظرم را برای یادگیری به خود جلب کرد و تصمیم گرفته دوره های آموزشی مربوط به آن را پیش بگریم. وقتی که دوره های آموزشی این زبان را گذراندم، فهمیدم که زبان مورد علاقه و محبوب من برای کارکردن همین سی شارپ است. به همین دلیل تصمیم گرفتم تا درباره این زبان مطلب بنویسم.
پس بریم تا با تاریخچه این زبان آشنا شویم.
تاریخچه سی شارپ:
ماجرا از این قرار بود که شرکت مایکروسافت بخاطر رقابت سرسختی که با شرکت سان میکروسیستمز(مالک جاوا) داشت، باعث شد تا مایکروسافت به فکر ایجاد یک زبان بیفتد. به همین خاطر آندرس هایلسبرگ یک تیم تشکیل داد و در جولای 2000 پروژه Net. (دات نت) به طور عمومی اعلام شد و به زبان C# تغییر نام پیدا کرد. برای همین می گویند سی شارپ از دل فریم ورک Net. متولد شده است. با تغییر نام این فریم ورک به C# تمامی کتابخانه های کلاس و Asp.Net به آن منتقل شد.
جدال زبان ها با سی شارپ:
جدال های بسیاری از سوی زبانها به سمت سی شارپ بود. جیمز کاسلینگ که زبان برنامه نویسی جاوا را طراحی کرده بود زبان #C را از لحاظ ساختاری خیلی به جاوا نزدیک میدانست. همچنین اظهار کرد که سی شارپ همان جاوا است که قابلیت اطمینان، خلاقیت و امنیت از آن حذف شده است. مؤلفان زبان سی پلاس پلاس نیز آن را یک زبان برنامه نویسی یکسان، تکراری، کسل کننده و بدون نوآوری دانستند. تا اینکه آندرس گفت که از زبان جاوا تقلید نمی کند و طراحی آن بیشتر به زبان C++ نزدیک است.
بالاخره با توسعه زبان سی شارپ تفاوت های بین این زبان با جاوا بیشتر شد تا جایی که در نوامبر سال 2005 این دو زبان مسیرهای تکاملی متفاوتی در پیش گرفتند. یکی ازتفاوت های اصلی آنها اضافه شدن Genericها به هر دو زبان با کاربردهای متفاوت بود. همچنین با اضافه شدن چند ویژگی دیگر، سی شارپ توانست برنامه نویسی به سبک تابعی را تطبیق دهد و با اضافه کردن افزونه های LINQ و پشتیبانی از عبارات Lambda به اوج خود برسد.
ویژگی هایی که باعث شد سی شارپ از C و C++ نیز متمایز شود:
- برنامه نویسی متا
- قابلیت حمل
- استفاده از متدها و توابع مختلف
- دسترسی آسان به Propertyها
- دسترسی به حافظه
- و ....
سی شارپ چیست:
حالا به اصل موضوع میرسیم. سی شارپ یک زبان برنامه نویسی چند مدلی است که شامل دستوری، تابعی، عمومی، شیء گرا می باشد و از نظر من یک زبان برنامه نویسی میانبر است؛ یعنی زبانی که با آن هم میتوانید اپ اندروید بنویسید، هم Ios. حتی توسعه ی سرویسهای سمت سرور. این یعنی C# میتواند تقریبا یک چرخه کامل در محصولات نرم افزاری را پشتیبانی کند، دیگر چه میخواهید؟
پس می شود گفت: هدف از طراحی زبان سی شارپ به چند دلیل بود:
-
استفاده در اجزای توسعه نرم افزارها.
-
دارای چک کننده مرزهای آرایه، تشخیص حالت هایی که یک متغیر مقداردهی اولیه نشده و قابلیت انتقال کدها برای اهمیت داشتن به دوام و بهره گیری برنامه نویس.
-
نوشتن برنامه برای سیستم های تعبیه شده و میزبان یعنی از سیستم عامل های پیچیده بسیار بزرگ تا توابع اختصاصی بسیار کوچک.
مهم ترین نرم افزارهای کار با این زبان را میشناسید؟
برای کار، شما به دو نرم افزار نیاز دارید: یکی محیط توسعه ی یکپارچه یا همان IDE و دیگری پایگاه داده. بهترین IDE زبان سی شارپ Microsoft Visual Studio است و پایگاه داده ای که سازگاری خوبی با این محیط دارد SQL Server است.
شناخت چهار قدم برای کار بایک زبان برنامه نویسی:
اولین قدم برای کار با یک زبان برنامه نویسی آشنایی با چهار نکته اصلی است که عبارت است از:
-
کلمات کلیدی
-
انواع داده ها
-
شناسه ها
-
عملگرها
حالا می خواهیم، مفاهیم بالا را در زبان سی شارپ بررسی کنیم.
کلمات کلیدی در زبان سی شارپ:
انواع داده در زبان سی شارپ:
دو نوع اند:
-
نوع داده ساده
برای مقادیری همچون اعداد صحیح و یا اعشاری، کاراکترها، True، False ها و.... به کار میرود.
-
نوع داده پیچیده
نوع داده ای است که توسط خود ما، تعریف و به زبان اضافه میشوند که عبارت اند از: Classها، Struct ها، Enumها که جزء مباحث پیشرفته زبان سی شارپ محسوب می شود.
شناسه در زبان سی شارپ:
برای استفاده از انواع داده ها در سی شارپ، باید از شناسه ها استفاده کنیم. شناسه ها در سی شارپ عبارت اند از کلماتی به غیر از کلمات کلیدی که توسط برنامه نویس تعریف و به زبان اضافه میشوند. شناسه میتواند نام یک متغیر، نام یک تابع(متد) و یا حتی نام یک کلاس باشد. در تعریف شناسه یک سری قواعد است که باید آنها را رعایت کنیم:
-
نام شناسه باید معنی دار باشد، یعنی نسبت به کاربردی که در برنامه دارد نام گذاری شود.
-
برای تعریف شناسه نباید از کلمات کلیدی زبان برنامه نویسی سی شارپ استفاده کنیم.
-
اگر نام شناسه ای که میخواهیم تعریف کنیم دو بخشی است نباید از Space استفاده کنیم بلکه میتوانیم از ( _ ) استفاده کنیم.
عملگر در زبان سی شارپ:
عناصری هستند که بر روی یک یا چند عبارت، عملیات ریاضی خاصی را انجام میدهند. مانند عملگر (+) که برای جمع دو عدد و یا پیوند دو رشته مورد استفاده قرار میگیرد. انواع عملگرها به ترتیب عبارت اند از:
-
عملگرهای محاسباتی
-
عملگرهای انتساب
-
عملگرهای رابطه ای
-
عملگرهای منطقی
-
عملگرهای بیتی
دستورات خواندن اطلاعات از ورودی و چاپ آنها:
بعد از شناخت چهار نکته اصلی، شما باید متدهای خواندن اطلاعات و چاپ آنها در یک زبان را بدانید. به راستی این دستورات در سی شارپ چیست؟ آنها را می شناسید؟
زمانی که نیاز داریم داده ای را از سمت کاربر دریافت کنیم از متد Readline() از کلاس console استفاده میکنیم. زمانی که این متد فراخوانی می شود برنامه منتظر دریافت یک رشته از سوی کاربر است. همان طور که گفته شد نوع داده ای که این متد می خواند از نوع رشته است. اما اگر عدد بخواهیم باید چه کنیم؟ باید از متدهای تبدیل سی شارپ استفاده کنیم که یکی از مهم ترین متدهای آن convert نام دارد.
مهم ترین کلاس های متد convert:
To Boolean: تبدیل نوع داده به نوع true or false) Boolean)
To Byte: تبدیل متغیر به بایت
To Char: تبدیل متغیر به یک تک کاراکتر
To Date Time: تبدیل متغیرهای String یا integer به ساختار تاریخ
To Double: تبدیل داده های اعشاری به ده دهی (بدون اعشار)
To Int: این نوع تبدیل دارای انواع ۱۶ و ۳۲ و ۶۴ است و بسته به بزرگی عدد از آن استفاده میشود.
To String: تبدیل متغیر ها به رشته
اما دستور چاپ سی شارپ چیست:
برای چاپ اطلاعات در خروجی از متد write() در کلاس Console استفاده میکنیم. معادل این متد، متد ()write Line قرار دارد و تفاوت آن با متد ()write در این است که بعد از چاپ به خط بعد میرود.
نکته مهم:
شما بعد از دانستن تمامی آنچه که گفتیم باید با دستورات شرطی و حلقه های تکرار نیز آشنا باشید. در ادامه به معرفی این دو واژه در زبان سی شارپ میپردازیم.
دستورات شرطی:
شما با استفاده از این دستورات می توانید جریان برنامه را براساس شروط معین مدیریت کنید. چرا که در بعضی مواقع نیاز دارید یک یا چند شرط را بررسی کنید و آنها را براساس برقرار بودن و یا نبودن آنها اجرا نمایید. این عبارات در تمامی زبان ها یکی هستند و فقط در نوشتن آنها تفاوت وجود دارد.
انواع عبارت شرطی در سی شارپ:
-
دستور if
-
دستور if…else
-
دستورات if تو در تو
-
دستور switch
-
دستورات switch تو در تو
حلقه های تکرار در سی شارپ چیست:
اما زمانی پیش می آید که نیاز داریم قطعه ای از کد را چندین بار تکرار کنیم. فرض کنید اعداد 1 تا 100 را می خواهیم چاپ کنیم. به جای این که دستور ()Console.WriteLine را صد بار پشت سرهم بنویسیم از حلقه های تکرار استفاده می کنیم. پس حلقه های تکرار به ما این قابلیت را می دهند که دستوراتی را به تعداد دلخواه تکرار کنیم.
انواع حلقه های تکرار:
-
دستورfor
-
دستورwhile
-
دستورdo-while
-
دستورforeach
جمع بندی:
دوستان امیدورام توانسته باشم تا شما را با زبان سی شارپ آشنا و آنچه که در ابتدای کار نیاز دارید به سادگی برایتان بیان کرده باشم. اما اگر میخواهید به طور جدی و عملی این زبان را یاد بگیرید و به یک دانش برای کسب درآمد آینده خود تبدیل کنید به شما پیشنهاد میکنم دوره های آموزش سی شارپ را بگذرانید.
معرفی یک مرجع خوب برای یادگیری زبان سی شارپ:
اگر میخواهید به صورت آنلاین و بدون حضور در کلاس این زبان را فرا بگیرید من به شما سایت درسمن را پیشنهاد میکنم. چرا که خود من از دوره آموزش html و css آن استفاده کردم که مطالبی بسیار به روز با آخرین نسخه های ارائه شده html-css بود و توانستم مفاهیم مقدماتی برای طراحی سایت را بیاموزم.
این سایت با قرار دادن یک دوره آموزش سی شارپ مقدماتی تا متوسط، شما را از تمامی مطالب مقدماتی این زبان همراه با بیانی روان و کاربردی بی نیاز کرده است. همچنین در انتهای دوره نیز تمرین هایی را برای شما عزیزان گذاشته که آموزش خود را بعد از گذراندن دوره محک بزنید و اگر سوالی برایتان پیش آمد، می توانید با رفتن به انجمن پرسش و پاسخ این سایت جواب خود را دریافت کنید. این اطمینان را به شما میدهم که تجربه یادگیری متفاوتی برایتان رقم خواهد خورد. بعد از گذارندن این دوره حتما نظرات و انتقادات خود را بازگو کنید. اگر هنوز هم در انتخاب این زبان دودل هستید، پیشنهاد میکنم مقاله یادگیری سی شارپ از زبان آندریا، مدیر ارشد سی شارپ و پیشرو در جامعه ی NET.را مطالعه کنید.
حالا من یک سوال از شما میپرسم: نظرتان درباره زبان سی شارپ چیست؟
نظرات
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
قطعا همینطور است چون حمایت مایکروسافت را دارد و این یعنی حالا حالاها سی شارپ قصد کنار رفتن از دنیای برنامه نویسی را ندارد....باعث خرسندی ماست که مطالب برای شما مفید است و از شما هم ممنونیم که نظرات زیبایتان را با ما به اشتراک میگذارید..... موفق باشین
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
برای پاسخ باید وارد شوید
نظر بدهید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .