ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که IDE چیست؟
به طور کلی میتوان گفت هر IDE به 3 بخش تقسیم میشود:
-
code editor
-
build automation tools
-
a debugger
چگونگی به وجود آمدن محیط های توسعه:
ظهور اکلیپس:
در اواخر سال 2013 میلادی یک تحقیق بین المللی نشان داد، حدود هفتاد و یک درصد از برنامه نویسان دنیا برنامه های خود را برای سیستم عامل اندروید می نویسند. این امر طبیعی بود چرا که محبوب ترین سیستم عامل برای اکثر گوشی ها و تبلت های دنیا این سیستم عامل بود.
به همین دلیل برنامه نویسان اندروید در شروع برنامه نویسی خود از محیط رایگان Eclipse استفاده میکردند. Eclipse رایگان بود و به منابع سخت افزار کمی نیاز داشت. در ابتدا گوگل با ارائه پلاگین ADT برای اکلیپس امکان برنامه نویسی اندروید را به این محیط اضافه کرد. بعدها گوگل، نسخهای کامل تحت عنوان Eclipse ADT Bundle یک محیط توسعه مناسب تر برای اندروید به کاربران ارائه داد. این محیط نیز تا سال های اخیر بهترین راه معمول برای نوشتن برنامه های متوسط بود.
ظهوراندروید استودیو:
سود بالا و شهرت روز افزون برای Eclipse باعث شد تا گوگل خودش هم به فکر توسعه ی محیط برنامه نویسی اندروید بیفتد. برای همین تلاش کرد تا بتواند رقیبی برای اکلیپس باشد؛ بنابراین فعالیت گوگل شروع شد. بستر هایی هم به این تلاش کمک کرد، مثلا چون گوگل صاحب یا مالک موتور جست وجوی قدرتمند Google بود توانست به خوبی ادیتور جدید خود را تبلیغ کند یا این ذهنیت که گوگل چون مالک خود اندروید است می تواند بهترین ادیتور را برای آن طراحی کرده و بسازد بر روی محبوبیت زود هنگام ادیتور ساخته شده توسط گوگل اثر گذاشت.
بیشتر مطالعه کنید: اگر قصد داری یک بار برای همیشه، آموزش نصب و راه اندازی اندروید استودیو را یاد بگیری پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید.
به همین دلیل در روزها و ماه و حتی سال اول تولید این نرم افزار می شود گفت محبوبیت چندانی نداشت اما بعد از نسخه های جدید آن و رفع بعضی مشکلات بنیادین سیستم بیلد Gradle و هم چنین بعضی ترفند های ناجوانمردانه ی گوگل، این ادیتور توانست مانند سیستم عامل محبوب خود جای در دل برنامه نویسان اندرویدی باز کند.
رقابت بین اندروید استودیو و اکلیپس:
سیستم عامل اندروید محصول گوگل بود و گوگل صاحب آن به شمار می رفت، پس گوگل حق چنین کاری را داشت. شرکت Eclipse با ترفند هایی، تا یکی دو ورژن بالاتر از این ورژن را هم مورد پوشش قرار داد ولی سختی هایی که این پروسه هم برای شرکت و هم برای برنامه نویسان به همراه آورد باعث شد نسل جدید برنامه نویسان اندرویدی اصلا به سمت Eclipse نرود و از ابتدا با اندروید استودیو شروع به کار کنند.
در نهایت برای انتخاب ادیتور مناسب به مقایسه ویژگی های این دومحیط میپردازیم:
ویژگی های اندروید استودیو
-
پشتیبانی از Build مبتنی بر Gradle
-
بازنویسی کد و اصلاحات فوری مخصوص اندروید
-
ابزارهای Lint برای رفع مشکلات عملکرد، کارایی، سازگاری ورژن ها و مشکلات دیگر
-
پنجره های Wizard مبتنی بر Template برای ایجاد طرح ها و مولفه های رایج اندروید
-
یک Layout Editor غنی که به کاربران اجازه می دهد مولفه های محیط کاربری را درگ و دراپ کنند و گزینه ای برای پیش نمایش Layout ها در چندین پیکربندی صفحه نمایش وجود دارد.
-
پشتیبانی از ساخت برنامه های Android Wear
-
پشتیبانی داخلی از پلتفرم Google Cloud که اجازه ادغام با پیام رسانی و موتور برنامه Google Cloud را می دهد.
-
جامعیت بسیار بالای پروژه ها
-
ابزارهای تست و عیب یابی بسیار مفید تر
-
برنامه نویسی برای همه ی ورژن های اندرویدی
-
پشتیبانی گوگل و help بسیار نیرومند
ویژگی های اکلیپس
- تنظیمات محیطی بسیار راحت
- بروز رسانی راحت برنامه
- وجود فایل ها و فیلم های بی شمار برای آموزش
- حجم خیلی کم تر
- رابط کاربری ساده
- انجام تنظیمات با پرسش از کاربر
کلام آخر:
این نکته را باید گفت که برنامه نویسی برای اندروید های ورژن بالاتر با اکلیپس امکان پذیر است اما در قیاس با سختی هایی که دارد و آسانی هایی که اندروید استودیو برای ما فراهم می کند عقل سلیم حکم به استفاده از اندروید استودیو را صادر می کند.
میتوان گفت بهترین جمله برای توضیح این شرایط این است:
نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.
لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.