سلام دوستان امروز قرار است در مورد یک تکنولوژی جدید صحبت کنم، تکنولوژی که دنیای برنامههای ویندوزی را متحول کرد و آن کسی نیست جزء WPF.
WPF چیست؟ این فریم ورک چطور به وجود آموده است ؟
WPF چیست؟
Windows Presentation Foundation فریم ورکی ایده آل برای ساخت برنامههای ویندوزی میباشد. دلیل ایده آل بودن WPF این است که کاربر میتواند با کمترین پیچیدگی و با استفاده از انیمیشن سه بعدی و رنگ های مختلف یک رابط کاربری عالی بسازد.
قبل از به وجود آمدن WPF از تکنولوژی قدیمی تری به نام windows forms برای ساخت اپلیکیشنهای ویندوزی استفاده میکردند؛ اما امروز WPF جایگزین این تکنولوژی قدیمی شده است.
میتوان گفت WPFیک تحول بزرگ نسبت به windows forms است. WPF برای ویندوز یک سیستم گرافیکی آسان تهیه کرده است.
یک فریم ورک قدرتمند است که توسط شرکت مایکروسافت توسعه داده شده است. اساس و پایه این فریم ورک بر اساس Directx ساخته شده است و این موضوع باعث می شود که بتوان از جنبه های گرافیکی زیادی استفاده کرد.
در واقع برنامه هایی با ظاهر های زیبا بسازید که ساخت آن با برنامه نویسی های قبل، کاری غیر ممکن بود و یا زمان زیادی را برای انجام آن صرف می کرد.
دلایل استفاده از WPFچیست؟
-
با استفاده WPF این امکان را دارید که یک رابط کاربری خوب ایجاد کنید، بارگیری و یا داده های xml را لینک دهید.
-
WPF باNet. ساخته شده است و به شما هم اجازه می دهد از این فناوری استفاده کنید.
-
این فریم ورک می تواند به جای تجزیه کردن کد، ابزار ها را با استفاده از xml ساده طراحی کند.
-
WPF اجازه می دهد که توسعه دهندگان و طراحان بر روی دو مدل جداگانه کار کنند.
-
اگر نیاز به استفاده از انواع رسانه ها داشته باشید WPF ایده آل است.
-
از فریم ورک WPF به جای win api بر روی directx ساخته می شود.
-
قدرت رندر گرافیکی WPF، برای سیستم کاربر
-
برای ترسیم GUI امکاناتی را برای عملکرد بهتر سخت افزار در اختیار شما قرار می دهد.
ویژگی های WPF چیست؟
حال که متوجه شدیم WPF چیست و چه کاربرد هایی دارد، می خواهیم بدانیم چه ویژگی هایی دارد؟
-
پشتیبانی از محتوای چند رسانه
-
به resolution صفحه نمایش وابستگی ندارد.
-
WPF با استاندارد های جدید سازگار است.
-
ایجاد انیمیشن های 3D
-
از WPFبرای ساخت بسیاری از برنامه های جدید استفاده می شود.
-
این تکنولوژی خیلی انعطاف پذیر است، می توانید کنترل های مورد نظر خود را شخصی سازی کنید.
-
WPF در لایه های نمایشی بسیار قوی تر از windows forms قرار دارد.
توضیحی کوتاه در مورد برخی از ویژگی های این تکنولوژی
-
دارای مدل قدرتمند و قوی طراحی
با استفاده کردن از wpf در طراحی بر روی پیکسل ها و در گیر شدن با آنها رها خواهید شد. Wpf با اشکال سطح بالا و آبجکت ها تعامل دارد و می تواند اشکال سه بعدی بسازد.
-
انیمیشن تصویر و صدا
Wpf علاوه بر اینکه می تواند بر روی تصاویر بزرگ نمایی، کوچک نمایی و چرخش را اعمال کند به ساخت انیمیشن های زیبا هم بپردازد.
-
ساخت واسط کاربر به صورت توصیفی
هر جا که نامی از تکنولوژی wpf باشد در ادامهی آن نام xml هم وجود دارد. Xml یک زبان توصیفی میباشد و توسط ویژوال استودیو به کار گرفته میشود. شما میتوانید به سرعت فرمها و عناصر خود را بسازید. با استفاده کردن از xml سرعت تولید برنامهها افزایش پیدا میکند.
-
دستورات commands
یکی از امکانات فوق العاده قدرتمند wpf استفاده کردن از command ها برای هماهنگ کردن واکنش های مختلف کاربر و هماهنگ سازی قسمت های گوناگون برنامه بکار گرفته می شود.
-
عدم وابستگی به resolution
یکی از ویژگی های فوق العاده wpf وابستگی نداشتن به resolution صفحه نمایش است. برنامه های تحت ویندوزی که تا به حال با تکنولوژی ویندوز فرم نوشته شده اند وابستگی زیادی به صفحه نمایش دارند. برای مثال فرم هایی که در صفحه نمایش ۱۰۲۴ * ۷۶۸ به درستی طراحی شده است امکان دارد در یک صفحه نمایش با رزولوشن بالاتر کوچک نشان دهد و برعکس در صفحه نمایش با رزولوشن پایین تر قسمتی از فرم از صفحه نمایش خارج شود. که با وجود wpf این مشکلات برطرف شده است به دلیل اینکه از سیستم خاصی برای اندازه گیری اجزاء و عناصر استفاده می کند.
در WPF کلاس هایی وجود دارد که به 4 دسته تقسیم می شوند:
-
UI Element
-
Framework Element
-
Content Element
-
Framework Content Element
کلاس های بالا به عنوان کلاس های پایه WPF شناخته می شوند. این کلاس ها پایه و اساس الگو های تلفیقی از رابط های کاربری را فراهم میکنند. رابط کاربری در فریم ورک WPF از عناصر تشکیل شده اند و ساختار درختی دارند که به آن درخت عنصر گفته می شود. درخت عنصر روشی است برای چیدمان عناصر رابط کاربری و این درخت عنصر به ما کمک می کند تا به ویژگی های UI دست پیدا کنیم.
کلام آخر:
اگر شما هم قصد دارید برنامه نویسی تحت ویندوز را با این فریم ورک قدرتمند استارت بزنید، باید بدانید برای قدم گذاشتن در این راه پیش نیاز لازم دارید که شامل مفاهیم کاربردی در سی شارپ است.
شما باید اول این مفاهیم را بیاموزید و بعد به دنبال آموزش WPF بروید. اصلا هم نگران این نباشید که این مفاهیم را از کجا تهیه کنید، در وب سایت درسمن دوره آموزش سی شارپ مقدماتی تا متوسط قرار دارد و شما می توانید با خیال راحت این دوره را تهیه کنید و از آن بهره ببرید. بعد از گذراندن این دوره می توانید به سمت آموزش WPF حرکت کنید.
اگر سوالی در این مورد و دوره ی ما داشته باشید می توانید در قسمت نظرات بپرسید، ما پاسخگوی شما عزیزان هستیم.
نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.
لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.