ویژگیهای فرم و تغییر آنها
جلسات دوره
مهدی احمدی
از سال 1380 برنامه نویسی را شروع کرده و از سال 90 در این زمینه تدریس میکنم .با زبانهای سی پلاس پلاس ، سی ،پاسکال ،VB ، سی شارپ ،اسمبلی، جاوا و .... کار کرده و آنها را تدریس کرده ام.هم اکنون نیز مشغول تدریس در دانشگاه هستم و مدتی است با سایت درسمن همکاری میکنم مشاهده رزومه
در پنجره properties دو گزینه properties و Events وجود دارد که با انتخاب گزینه properties ما میتوانیم بر روی ظاهر فرم و با انتخاب گزینه Events بر روی رویداد های فرم کار کنیم. اکنون ما گزینه properties را انتخاب میکنیم.
همچنین دو گزینه Alphabetical و Categorized وجود دارد که برای نوع چیدمان ویژگیهای فرم از آنها استفاده میکنیم. با انتخاب گزینه Alphabetical این ویژگیها به ترتیب حروف الفبا چیده میشوند و با انتخاب گزینه Categorized ویژگیهایی که با یکدیگر ارتباط دارند در یگ کروه نمایش داده میشوند.
NameForm
در پنجره properties و در مقابل گزینه (Name) میتوانیم نام فرم را انتخاب کنیم. این نام در قسمت کدنویسی به عنوان شناسه فرم شناخته میشود.
AutoSize
گاهی وقتها عنصری درون صفحه قرار میگیرد که از فرم ما بزرگتر بوده و پس از اجرا فرم دیده نمیشود، در این هنگام ما باید اندازه فرم را خودکار کنیم تا با بزرگ شدن عناصر درون صفحه، خود فرم نیز بزرگ شود. برای انجام این کار در مقابل گزینه AutoSize باید به جای مقدار False، مقدار True قرار دهیم.
AutoScroll
حال اگر عناصر فرم ما بزرگ تر از خود فرم باشد و ما قصد بزرگ شدن فرم را نداشته باشیم باید در مقابل گزینه AutoScroll به جای مقدار False، مقدار True را قرار دهیم. این عمل موجب میشود که در کنار صفحه نوار Scroll نمایان شود و ما بتوانیم روی فرم بالا و پایین برویم.
BackColor
برای انتخاب رنگ پس زمینه فرم، در مقابل گزینه BackColor بر روی منو بازشونده کلیک میکنیم. در این قسمت سه، دسته بندی رنگ (Custom, Web, System) وجود دارد که میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
BackgroundImage
با رفتن به گزینه BackgroundImage و انتخاب تصویر میتوانیم پس زمینه فرم را با یک تصویر پر کنیم.
BackgroundImageLayout
ممکن است تصویر انتخابی ما نسبت به فرم کوچکتر باشد. با رفتن به گزینه BackgroundImageLayout میتوانیم این موضوع را کنترل کنیم. در مقابل این گزینه منو بازشونده ای قرار دارد که گزینههای None, Tile, Center, Stretch, Zoom درون آن قرار دارد.
- با انتخاب گزینه None، تصویر در همان ابعاد در پس زمینه فرم نمایان میشود.
- اگر گزینه Tile را انتخاب کنیم، تصویر به صورت افقی و عمودی در پس زمینه فرم تکرار میشود.
- اگر گزینه Center را انتخاب کنیم، تصویر در وسط فرم نمایش داده میشود.
- اگر گزینه Stretch را انتخاب کنیم، تصویر طوری تنظیم میشود که تمام فرم را بگیرد و با تغییر اندازه فرم، اندازه تصویر نیز تغییر کند.
ControlBox
در بالای فرم ما سه دکمه قرار دارد که ما میتوانیم بودن یا نبودن آنها را از قسمت ControlBox مدیریت کنیم. اگر در مقابل این گزینه مقدار False قرار دهیم، دیگر این دکمهها به کاربر نمایش داده نمیشود. در حالت عادی مقدار آن برابر True است.
MaximizeBox
اگر در مقابل گزینه MaximizeBox مقدار False را قرار دهیم، دکمه Maximum برای کاربر غیر فعال میشود.
MinimizeBox
اگر در مقابل گزینه MinimizeBox مقدار False را قرار دهیم، دکمه Minimum برای کاربر غیر فعال میشود. اگر هر دو این ویژگیها خاموش باشد، هیچ یک از دکمههای Maximum و Minimum به کاربر نشان داده نمیشوند.
Cursor
در مقابل گزینه Cursor منو بازشونده ای قرار دارد که ما با انتخاب یکی از گزینههای آن میتوانیم آیکن و شکل ماوس را در لحظهای که روی فرم ما قرار دارد انتخاب کنیم.
Icon
در گزینه Icon میتوانیم آیکن فرم را انتخاب کنیم. توجه داشته باشید که پسوند تصویری که برای این کار انتخاب میکنیم باید (.ico) باشد.
ShowIcon
برای نمایش دادن یا ندادن آیکن در مقابل گزینه ShowIcon مقدار True یا False قرار میدهیم.
Opacity
گاهی اوقات نیاز است که از شفافیت فرم بکاهیم تا پشت فرم نمایان شود. برای این کار در گزینه Opacity شفافیت فرم را تنظیم میکنیم.
RightToLeft
اگر در مقابل گزینه RightToLeft مقدار No باشد، متن بالای فرم از چپ به راست و اگر مقدار Yes باشد از راست به چپ نوشته میشود.
RightToLeftLayout
اگر در مقابل گزینه RightToLeftLayout مقدار False باشد، مد فرم چپ به راست و اگر مقدار True باشد مد فرم راست به چپ است.
Size
در گزینه Size میتوانیم اندازه دقیق فرم را مشخص کنیم.
StartPosition
با انتخاب یکی از گزینههایی که در مقابل گزینه StartPosition قرار دارد میتوانیم مکان باز شدن فرم در صفحه را مشخص کنیم.
Text
ما میتوانیم متن بالای فرم را در قسمت Text مشخص کنیم. توجه داشته باشید که این متن باید موضوع فرم را مشخص کند.
TransparencyKey
اگر در گزینه TransparencyKey یک رنگ را انتخاب کنیم، آن رنگ از فرم ما حذف شده و پشت فرم نمایان میشود.
امید واریم که این آموزش برای شما مفید واقع شده باشد. در قسمت بعد قصد داریم که در کنار شما عزیزان با مفهوم رویداد و رویدادهای مهم فرم آشنا شویم. لطفاً با ما همراه باشید...
نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.
لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.