یک قدم تا یادگیری دیکشنری در پایتون

یک قدم تا یادگیری دیکشنری در پایتون
تاریخ بروزرسانی : 07 مهر 1398 | تعداد بازدید : 4657 | زمان خواندن مقاله : 10
پایتون،
دیکشنری همان فرهنگ لغت است که کلمات به همراه معنا و مفهوم آن قرار گرفته است، به این صورت که یک کلمه در کنار همه معنا و مفاهیم آن به همان زبان یا زبان دیگر قرار می گیرد. در زبان پایتون نیز دیکشنری وجود دارد. حال می خواهیم بدانیم که دیکشنری پایتون چیست؟؟ کاربرد دیکشنری برای برنامه نویسان زبان پایتون چیست؟؟ چگونه برنامه نویسان پایتون از دیکشنری استفاده می کنند؟؟ با ما همراه باشید تا هر آنچه را لازم است درباره دیکشنری پایتون بدانید، در این مقاله بیاموزید.
 

دیکشنری پایتون چیست؟

 در زبان پایتون نوع داده (Data Type) ورودی با کلاس مشخص می ­شود که در آن داده ­ها همان شی هستند. اما برنامه نویس می ­تواند نوع داده دلخواه خود را نیز با استفاده از کلاس معرفی کند.
دیکشنری پایتوندر پایتون از قبل تعدادی نوع داده در پایگاه داده وجود دارد که توسط مفسران زبان پایتون شناخته شده هستند. این انواع داده عبارت اند از:
  • دیکشنری(Dictionary)
  • لیست(list)
  • تاپل(Tuple)
  • مجموعه(Set)
  • دسته بندی
  • None Type
دیکشنری(Dictionary) در زبان برنامه نویسی پایتون یک نوع داده برای داده های پیچیده است. دیکشنری ها نوع خاصی از  نوع داده مجموعه ها (set)  می­باشد.
دیکشنری در زبان فارسی به معنی فرهنگ لغت است که در هر ردیف آن یک کلمه است و جلوی آن معنی و توضیحاتش قرار گرفته است. دیکشنری در زبان پایتون نیز به همین صورت است که یک کلمه در پایتون کلمه کلیدی است و عبارتی که در جلوی آن قرار می گیرد، داده ای است که از ورودی دریافت می کند.
 

آموزش پایتون

 

کاربرد دیکشنری در پایتون

از توضیحات بالا متوجه شدیم که دیکشنری نوع داده است، اما چه چیزی باعث می ­شود که شما از بین انواع داده در پایتون آن را انتخاب کنید؟؟؟ آیا کاربردی است؟؟
در نوع داده دیکشنری کلید دسترسی (همان اندیس گذاری خانه ها) توسط برنامه نویس مشخص می ­شود که این خصوصیت تفاوت نوع داده دیکشنری با نوع داده مجموعه است.کلید می تواند هر چیزی باشد عدد، کارکتر و...ولی باید منحر به فرد باشد.
همانند دیکشنری که یک لغت داریم و کنار آن معنی و شرح آن وجود دارد در دیکشنری پایتون لغت همان کلید است، شرح و معنی آن مقداری که به عنوان داده از ورودی دریافت می شود که می­ تواند هر عبارتی با هر اندازه باشد مانند رشته متنی، کارکتر، عدد، منبع شئ و...
شاید علت محبوبیت آن در بین برنامه نویسیان و به کاربردن آن در برنامه نویسی پایتون همین است که هیچ محدودیتی ندارد.
مثلا شما برای ذخیره کردن نام  و نمرات دانش آموزان به کمک مجموعه نیازی به دانستن شماره خانه دانشجو و نمره دارید، اما در نوع داده دیکشنری با درنظر گرفتن نام و نام خانوادگی به عنوان کلید و نمرات به عنوان مقدار راحت می­ توانید با نوشتن نام دانش آموز نمره آن را پیدا کنید.

 

داده کاوی در پایتون

بیشتر بخوانید:

داده کاوی با پایتون، برای سفر به اعماق داده آماده ای؟

 

آموزش دیکشنری پایتون

حال اگر نوع داده دیکشنری پایتون مناسب کار شما است برای یادگیری آن به فیلم آموزش مقدماتی پایتون بخش مجموعه ها و دیکشنری مراجعه کنید. ما در ادامه این مقاله آموزش های که برای کار کردن با نوع داده دیکشنری لازم است آورده ایم. این آموزش ها شامل موارد زیر است:
 
آموزش دیکشنری

تعریف دیکشنری:

برای تعریف دیکشنری ابتدا کلمه کلیدی (dict) را نوشته و در آن طرف مساوی علامت {} قرار می‌هیم و سپس مقادیر خود را درون آن می‌نویسیم. هر مقدار ورودی یک کلید دارد که کلید و مقدار را با علامت «مقدار:کلید» از یک‌دیگر جدا می‌کنیم. کلیدها می‌توانند رشته باشند.

مثال:

Dict1 = {"key" :"value" , "key" : "value" , "key" : "value", ....}

Dict1 = {"name" :" darsman" , "work" : "آموزش آنلاین"  , "Age" : 7 }

 

دسترسی به مقدار

روش اول : با قرار دادن نام کلید داخل براکت میتوانید به مقدار آن دسترسی داشته باشید.

روش دوم: استفاده از تابع get() که به صورت زیر استفاده می­شود و قبل از آن باید نام دیکشنری آورده شود، که نتیجه آن با روش اول یکسان است.

مثال:

Print ( ["name"] ) #روش اول

Print ( dict1.get("name") ) #روش دوم

تغییر مقدار در دیکشنری(بروزرسانی مقدار)

با استفاده از نام اصلی یعنی همان کلید می­توانید مقداردهی کنید. به صورت کلی هر چندبار که به یک کیلد مقدار دهید، آخرین مقدار به آن نصبت داده می ­شود.

مثال:

Dict1 ["name"] = "آکادمی آنلاین درسمن"

اضافه کردن آیتم به دیکشنری

برای اضافه کردن یک آیتم جدید به دیکشنری باید یک کلید جدید با یک مقدار مشخص اضافه کنیم. در مثال زیر به دیکشنری ساخته شده آیتم زمان اضافه شده است که با کلید time و مقدار 12:20مشخص شده است.(مقدار دهی عدد بدون کتیشن  می باشد)

Dict1  = {"name" :" darsman" , "work" : "آموزش آنلاین"  , "Age" : 7 }

Dict1 ["time"] = 12:20

حذف در دیکشنری

چندین روش حذف در دیکشنری وجود دارد که در زیر هرکدام را با مثال آورده ایم.

Pop این گزینه یک آیتم با کلید مشخص شده را حذف می کند. در مثال زیر آیتم زمان حذف می شود.

Dict1.pop("time")

Popitem این گزینه آخرین آیتم درج شده در دیکشنری را حذف می کند.

Dict1.popitem() 

Del این گزینه آیتمی را که با کلید مشخص شده است حذف می کند مانند pop. در مثال زیر آیتم زمان را با کلید time پاک می کنیم. اگر در این گزینه نامی از کلید آورده نشود و del dict1 نوشته شود در این صورت کل دیکشنری پاک می شود و دیکشنری نداریم.

Del dict1["time"]

Clear این کلمه کلیدی محتویات دیکشنری را حذف می کند اما در اینجا دیکشنری را داریم فقط خالی است.

Dict1.clear()

کپی کردن در دیکشنری

شما نمی توانید با نوشتن عبارت dict1=dict2 از دیکشنری خود کپی بگیرید چون آدرس دیکشنری در dict2 قرار می گیرد. برای داشتن کپی دقیق از دستور copy استفاده می کنیم. در مثال زیر همه محتویات dict1 در mydict وجود دارد.

Mydict = dict1.copy()

 

یک روش دیگر برای کپی کردن دیکشنری این می باشد که از کلمه کلیدی dict استفاده کنید.

Mydict= dict(dict1)

دیکشنری تو در تو

به تعریف یک دیکشنری در دیکشنری دیگر دیکنشری های توی در تو (Nested Dictionaries) گفته می شود. در دیکشنری mydict سه تا کلید و مقدار داریم که کلیدها(name, number, family  ) را نام دیکشنری جدید در نظر گرفته شده است و مقادیر آن کلید و مقدار های دیکشنری جدید هستند. دیکشنری های تو در تو به دو روش زیر می ­­توانند تعریف شوند.

روش اول#

Mydict = {

         "Name":{"name1" : "mary" , "name2" : "rooz"}    ,

        "number":{"one" : 1 , "two" : 2}                ,

         "family":{"f1" : "niz" , "f2" : "miz"}   

         }
روش دوم#

Name = {"name1" : "mary" , "name2" :"rooz"}

number = {"one" : 1 , "two" : 2} 

family = {"f1" : "niz" , "f2" : "miz"}   


Mydict = {

         "Name": name  ,

         "number": number,

         "family": family

         }

 

آموزش های لازم برای کار با دیکشنری پایتون به پایان رسید، امیدوارم این مقاله مفید باشد. درصورت وجود مشکل و یا سوالی در مورد دیکشنری پایتون کامنت بگذارید در اولین فرصت پاسخ خواهم داد. موفق و تندرست باشید.
 

کلمات کلیدی :
پایتون