آموزش جاوا شروعی قدرتمند برای حرفه ای شدن سلام دوستان درسمنی ما دراین دوره با آموزش جاوا مقدماتی تا متوسط در خدمت شما هستیم، قبل از اینکه دوره آموزشی را به شما معرفی کنیم میخواهیم اول درمورد خود زبان برنامه نویسی جاوا صحبت کنیم. قطعا شما وقتی میخواهید یک زبان برنامه نویسی را یاد بگیرید اول درمورد آن تحقیقاتی انجام میدهید مزایا و کاربردهای آن را بررسی میکنید که انتخاب درستی در این راه داشته باشید ما در اینجا به بررسی کامل زبان جاوا می پردازیم.
چرا جاوا یک زبان محبوب و دوست داشتنی است؟ به دلیل اینکه زبان جاوا یکی از قدرتمند ترین و مطرح ترین زبانهای برنامه نویسی است. جاوا یک زبان شی گرا و از قوانین شی گرایی استفاده می کند. زبان برنامه نویسی جاوا یک زبان سطح بالا است و در سال1991 در شرکت سان میکروسیستمز توسط تیم Green Team به مدیریت جیمز گالسینگ ارائه شده است. هدف از ایجاد جاوا استفاده در دستگاه های دیجیتال بوده است، اما این هدف امروزه تبدیل به ایجاد زبان برنامه نویسی همه منظوره شده است و قابلیت اجرا در سیستم عامل های مختلف را دارد.
کدهای جاوا را یک بار بنویسید و همه جا اجرا کنید: مهم ترین خصوصیت زبان برنامه نویسی جاوا این است که شما میتوانید یک بار بنویسید و در همه جا از آن استفاده کنید. برنامه های کامپیوتری را فقط یک بار مینویسند و برای اجرای آن نیاز به کامپایل دوباره برای سازگاری با سیستم عامل ها و سخت افزارهای مختلف نمی باشد.
زبان جاوا در سال های اخیر رشد زیادی داشته است و به عنوان یکی از اصلی ترین زبان برای سیستم های شبکه کامپیوتر استفاده می شود.
زبانی قدیمی که میتوان آن را یکبار نوشت و در همه جا استفاده کرد. شاید این ویژگی، تنها دلیل محبوبیت جاوا تا کنون بین دیگر زبان های برنامه نویسی بوده است.
معرفی نسخه های زبان برنامه نویسی جاوا
جاوا و پلتفرم های آن تاریخ انتشار 1 شروع زبان جاوا ژوئن 1991 2 JDK 1.0 ژانویه 1996 3 JDK 1.1 فوریه 1997 4 J2SE 1.2 دسامبر 1998 5 J2SE 1.3 می 2000 6 J2SE 1.4 فوریه 2002 7 J2SE 5.0 سپتامبر 2004 8 Java SE 6 دسامیر 2006 9 Java SE 7 ژوئیه 2011 10 Java SE 8 مارس 2014
آشنایی با پلتفرم های مهم جاوا
Java SE Standard Edition دارای کتابخانه های اصلی زبان جاوا می باشد و با استفاده کردن از این پلتفرم می توانید برنامه های جاوا را برای دسکتاپ، سرورها و محیط های جاسازی شده توسعه دهید. این پلتفرم دارای مولفه هایی مانند کیت توسعه جاوا(JDK)، محیط زمان اجرای جاوا(JRE) و رابط برنامه نویسی کاربردی(API) می باشد.
JDK شامل کامپایلرها و اشکال زدایی هایی میباشد که برای برنامه های کاربردی و توسعه افزونه ها نیاز دارید. JRE شامل کتابخانه ها، ماشین مجازی و سایر مولفه های مورد نیاز برای اجرای افزونه ها و برنامه های جاوا است.
Java EE Enterprise Edition به عنوان نسخه تجاری ارائه شده است و برای ساخت وب و برنامه های تجاری می باشد. با به کارگیری این پلتفرم میتوانید برنامه هایی ایجاد کنید که میتواند با کلاینت های مبتنی بر اینترنت مثل مرورگرهای وب، سرویسهای وب مبتنی بر RES ، SOAP و همچنین کلاینت های مبتنی بر CORBA تعامل داشته باشد.
Java ME از پلتفرم Micro Edition برای توسعه تلفن های همراه استفاده می شود، از این پلتفرم برای توسعه ابزارهای جاسازی شده و دستگاه های تعبیه شده به کار گرفته شده است. در توسعه تلفن های هوشمند پیشتازی می کند.
Java FX جاوا اف ایکس یک پلتفرم پیشرفته و واسط گرافیکی کاربر است. برای مثال JavaFX Scene Builder یک ابزار برای طراحی بصری است و کاربر بدون نیاز به کد زدن و به صورت بصری میتواند رابط گرافیکی مورد نظر خود را ایجاد کند.
قابلیت های مهم زبان جاوا در توضیحات بالا با یکی از قابلیت های زبان جاوا آشنا شده اید و در ادامه به دیگر قابلیت های آن می پردازیم.
جاوا یک زبان شی گرا است شی گرایی یکی از سبک های برنامه نویسی می باشد، در شی گرایی یک مسئله پیچیده با ایجاد اشیاء به مجموعه های کوچکتر تقسیم می شود که این کار باعث می شود کدهای ساخته شده قابلیت استفاده مجدد راداشته باشند.
تعداد زیادی از زبان های برنامه نویسی قابلیت شی گرا بودن را دارا هستند که جاوا هم جزء آنها می باشد، اگر می خواهید برنامه نویسی را جدی ادامه دهید حتما باید یک زبان شی گرا را بیاموزید.
سرعت بالا زبان جاوا نسخه های قبلی جاوا سرعت خوبی نداشتند و مورد انتقاد قرار گرفته بودند اما حالا این موضوع کاملا فرق کرده است. در حال حاضر جاوا یکی از سریع ترین زبان های برنامه نویسی می باشد، کدهای جاوا بدرستی بهینه شده اند و سریع تر از پایتون و php عمل می کند، این امر سبب می شود تا انتخاب درست تری در بین سایر زبان های برنامه نویسی داشته باشیم و هیچکس در دنیا نمی تواند قدرت زبان برنامه نویسی جاوا را به سخره بکشد.
جاوا و امنیت بالای آن جاوا دارای پلتفرم است و پلتفرم قابلیت های مختلف امنیتی برای اجرای برنامه های کاربردی جاوا فراهم کرده است. جاوا می تواند قابلیت های سطح بالا را هم مدیریت کند که به صورت زیر می باشد.
برای توسعه و اجرای برنامه های کاربردی پلتفرم امنی است.
مدیریت خودکار حافظه دارد و آسیب پذیری آن را کاهش می دهد.
برای داده های انتقال داده شده ارتباطی امن برقرار می کند.
دارای کتابخانه های بزرگ و استاندارد یکی دیگر از دلایلی که جاوا بسیار زیاد استفاده می شود، برای برنامه نویسان دسترسی به کتابخانه های استاندارد را ایجاد کرده است. محیط برنامه نویسی جاوا به گونه ای است که صدها کلاس و متد را در پکیج های گوناگون ارائه می دهد که به توسعه دهنده کمک می کند.
برنامه های کاربردی و زبان جاوا طبق آمار گفته شده است که برنامه های کاربردی زیادی از جاوا استفاده می کنند که ما به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
1.اپلیکیشن های وب
زبان برنامه نویسی جاوا برای ساخت اپلیکیشن های تحت وب از Servlets ، Struts و JSP ها استفاده می کند. اپلیکیشن های معروف نوشته شده با جاوا عبارتند از: Google.com
Facebook.com
LinkedIn.com و...
2.اپلیکیشن های اندروید
برای توسعه اپلیکیشن های اندروید با جاوا از Android SDK استفاده می شود.
3.توسعه نرم افزارها
با به کارگیری از بان های برنامه نویسی جاوا نرم افزار های مثل: Eclipse ، OpenOffice، MATLAB و... توسعه یافته اند.
محیط های توسعه مورد نیاز برای شروع کار با جاوا برای کار کردن با این زبان ما به یک محیط توسعه برای نوشتن کدها نیاز داریم. در جاوا IDE های مختلفی وجود دارد که در اینجا به مواردی از آنها اشاره میکنیم:
NetBeans: یک محیط توسعه قدرتمند و رسمی برای زبان جاوا است. توسط شرکت Apache به صورت متن باز ارائه شده است.
IntelliJ: این IDE توسط JetBrains که یک شرکت بزرگ نرم افزاری و توسعه دهنده، IDEهای قدرتمند می باشد ارائه شده است. این محیط توسعه به صورت متن باز در اختیار شما قرار دارد.
Eclipse: یکی از IDEهای معروف و قدرتمند جاوا است و طرفدارن زیادی دارد. توسط شرکت Eclipse Foundation به صورت متن باز ساخته شده است.
Bluej: یک محیط توسعه یکپارچه برای زبان جاوا است و برای مبتدیان طراحی شده است. این IDE توسط میلیون ها نفر در جهان مورد استفاده قرار می گیرد، این محیط توسعه محبوب آقای جیمز گاسلینگ هم می باشد.
اگر این مطلب را تا انتها مطالعه کرده اید، پس شما اولین گام را برای آموزش جاوا برداشته اید چرا که یادگیری یک زبان برنامه نویسی ممکن است چالش برانگیز باشد و شما قبل از شروع باید با آن زبان آشنا باشد.
آموزش جاوا را با درسمن شروع کنید
دوره آموزشی که ما برای شما تهیه کرده ایم از مقدماتی تا متوسط است،ما برای تهیه این دوره در نظر داشته ایم که مخاطب هیچ دانش و تجربه ای در این حوزه ندارد و می خواهد از صفر شروع کند. مفاهیم گفته شده کاملا کاربردی می باشد و شما می توانید بدون هیچ پیش زمینه ای آموزش جاوا را فرا بگیرید.
خیلی خوشحال هستیم که مورد رضایتتون بوده موفق باشید آقای گندمی عزیز.