صفحه اصلی / دوره‌های آموزشی / آموزش سی پلاس پلاس پیشرفته / سطوح دسترسی به اعضای کلاس و تعریف شئ از کلاس در سی پلاس پلاس

سطوح دسترسی به اعضای کلاس و تعریف شئ از کلاس در سی پلاس پلاس

سطوح دسترسی به اعضای کلاس و تعریف شئ از کلاس در سی پلاس پلاس
براي خريد اين درس نياز است وارد سايت شويد. در صورت نداشتن حساب کاربري عضو شويد.
72,000 تومان

جلسات دوره


                      
مهدی عباسی
مدرس:

مهدی عباسی

18 سال سابقه برنامه‌نویسی و تدریس برنامه‌نویسی
کسب مقام‌های اول و دوم کشوری در مسابقات برنامه‌نویسی

مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و .... مشاهده رزومه

آموزش سطوح دسترسی به اعضای کلاس و تعریف شئ از کلاس در سی پلاس پلاس:


در این جلسه می‌خواهیم ادامه مبحث شی گرایی در ++C را توضیح دهیم. درجلسه قبل با مقدمه‌ایی بر شی گرایی و مفاهیم اولیه آن آشنا شدید. همچنین توضیح دادیم که هر کلاس شامل یک سری عضو است که این اعضا می‌توانند به صورت تابعی یا داده‌ایی باشند. اگر بخواهیم کلاسی بنویسیم حتما باید بررسی کنیم که این کلاس دارای چه اعضای داده‌ایی و چه صفت‌هایی است و بعد برسی کنیم که چه فعل‌ها یا عملکردها می‌توانیم روی آن داده‌ها انجام دهیم.


 برای مثال اگر یک کلاس دانشجو داشته باشیم دارای صفت‌های نام، نام خانوادگی، کد ملی، رشته تحصیلی و...  می‌باشد، که اعضای داده‌ایی گفته می‌شوند و اعضای تابعی عملکردهایی هستند که می‌توانیم روی داده‌ها انجام دهیم. مثلا چاپ کارنامه دانشجو، واکشی اطلاعات دانشجو، حذف و اضافه درس می‌تواند عملکردهای کلاس دانشجو باشد و هر کاری که بتوانیم به کمک آن داده‌ها برای دانشجو انجام دهیم، در کلاس دانشجو قرار می‌گیرد.


 در این آموزش یاد می گیرید که چگونه یک کلاس و یک شی از کلاس را تعریف کنید و بعد ازاینکه اعضای کلاس را تعریف کردید چطوری می‌توانید سطح دسترسی دهید و در واقع اعضای کلاس چطوری قابل دسترسی هستند و با نمونه یا اشیا کلاس آشنا می‌شوید. مهم ترین ارزش کلاس‌ها سطح دسترسی می‌باشد. هرعضو کلاس می‌تواند دارای سطح دسترسی باشد.

انواع سطح‌های دسترسی در سی پلاس پلاس:
 Public(عمومی): اگر عضوی public باشد در محدوده کلاس، توسط نمونه‌های کلاس و فرزندان کلاس قابل دسترسی است.
Private (خصوصی): اگر برای عضوی سطح دسترسی مشخص نکنیم به صورت پیش فرض private می‌باشد و اگر عضوی private باشد فقط در محدوده کلاس قابل دسترسی است.
Protected (محافظت شده): اگر عضوی protected تعریف شود، هم در محدوده کلاس و هم توسط فرزندان کلاس قابل شناسایی و دسترسی می‌باشد و توسط اشیا کلاس قابل دسترسی نیست.


نکته: نمونه‌های یک کلاس فقط به اعضای عمومی کلاس دسترسی دارند و نمی‌توانند به اعضای خصوصی و محافظت شده دسترسی داشته باشند.


دوست درسمنی عزیز، امیدواریم از این آموزش لذت برده باشید.
برای یادگیری این مبحث می‌توانید این درس را تهیه کنید و از فایل‌ها و ویدئو این بخش استفاده کنید.
شما عزیزان می‌توانید سوالات خود را در بخش انجمن پرسش و پاسخ مطرح کنید و همچنین منتظر انتقادات و پیشنهادات مفید شما در بخش نظرات هستیم تا ما را در کیفیت بهتر آموزش‌هایمان یاری کنید.


با امید موفقیت و شادی برای شما دوست درسمنی عزیزsmiley

انجمن++C کاران درسمن

 

نظرات دانشجویان

نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.

لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.

برای ارسال نظر نیاز است وارد سایت شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید.
ثبت نام

339