آشنایی با مفاهیم پایگاه داده ها و سیستم فایلینگ
صفحه اصلی / دوره‌های آموزشی / آموزش جاوا پیشرفته، تحقق رویای متخصص شدن / آشنایی با مفاهیم پایگاه داده ها و سیستم فایلینگ

آشنایی با مفاهیم پایگاه داده ها و سیستم فایلینگ

آشنایی با مفاهیم پایگاه داده ها و سیستم فایلینگ
77,400 تومان
براي خريد اين درس نياز است وارد سايت شويد. در صورت نداشتن حساب کاربري عضو شويد.

آشنایی با مفاهیم پایگاه داده ها و سیستم فایلینگ

در این فصل(فصل 8) به آموزش مبانی پایگاه داده، زبان SQL  و کار با پایگاه داده هادر زبان برنامه نویسی JAVA می پردازیم.
امروزه اکثر اپلیکیشن های کاربردی از دیتابیس استفاده می کنند و داده ها را به صورت ماندگار ذخیره می کنند.
در این جلسه با مفهوم سیستم مدیریت پایگاه داده یا DBMS آشنا می شویم.

در فصل قبل یاد گرفتیم داده ها را در فایل ذخیره کنیم اما تفاوت فایل و پایگاه داده چیست؟

در سیستم فایلینگ چندین اپلیکیشن نمی توانند به یک منبع داده ای فایل دسترسی داشته باشند و منبع داده فقط می تواند با یک اپلیکیشن ارتباط برقرار کند و برای ارتباط اپلیکیشن بعدی به منبع داده باید اپلیکیشن متصل ارتباط خود را قطع کند.
برای رفع این مشکل از منبع داده ای به تعداد تمام اپلیکیشن های درخواست کننده کپی کردند تا همه اپلیکیشن ها بتوانند با منبع داده ارتباط برقرار کنند. اما این روش نیز مشکلاتی داشت از مهم ترین مشکلات آن می توان به ناسازگاری اطلاعات اشاره کرد. به عنوان مثال اگر در اپلیکیشن اول اطلاعات یک فرد اضافه، ویرایش و یا حذف شود در بقیه اپلیکیشن ها تغییر نمی کند و همین موضوع باعث ایجاد ناسازگاری اطلاعات بین اپلیکیشن ها می شد.
برای حل مشکلاتی که روش فایلینگ داشت سیستم های مدیریت پایگاه داده یا DBMS به وجود آمدند.

سیستم های مدیریت پایگاه داده

در این روش به جای اینکه هر اپلیکیشن به صورت مستقیم به منبع داده ای دسترسی داشته باشد یک واسط بین اپلیکیشن و منبع داده قرار گرفت که این واسط DBMS یا سیستم مدیریت پایگاه داده نام دارد.
بنابراین اپلیکیشن ها درخواست خود را به DBMS ارسال می کنند و DBMS درخواست را به دیتا ارسال می کند و پاسخ را به اپلیکیشن ها میفرستد و DBMS می تواند به صورت همزمان به همه اپلیکیشن های متصل پاسخ بدهد.

به عنوان مثال در سیستم بانک ها تمام اپلیکیشن های بانک به یک منبع داده ای متصل هستند و به صورت لحظه ای می توانند به همه ی کاربران خدمات ارائه کند به عنوان مثال: کارمندان بانک از طریق نرم افزار ویندوزی بانک به اطلاعات حساب های بانکی دسترسی دارند و کاربران بانک هم با استفاده از موبایل بانک و یا عابربانک به حساب خود دسترسی دارند و.. .

اما با این توضیحات آیا روش فایلیگ را باید کنار گذاشت؟

خیر، همچنان فایل ها در مواقع و شرایط مختلف به کار می آیند به عنوان مثال از فایل های json و xml برای انقال داده بین server و client استفاده می کنیم.
در ادامه با اصطلاحات و رابطه های پایگاه داده و ساختار پایگاه داده آشنا می شویم و نمونه مثال هایی را با هم حل می کنیم.

بعد از مشاهده ویدئو حتما نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. در صورت سوال یا مشکل میتوانید به انجمن برنامه نویسان جاوا مراجعه کنید.

جلسات دوره


                                                                           
مهدی عباسی
مدرس :

مهدی عباسی

مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و .... مطالعه بیشتر رزومه

نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.

لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.

برای ارسال نظر نیاز است وارد سایت شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید.

نظرات دانشجویان

آموزش جاوا پیشرفته

773