صفحه اصلی / دوره‌های آموزشی / آموزش ASP.NET MVC به همراه پروژه عملی / آشنایی با Controller- Action - ViewBag

آشنایی با Controller- Action - ViewBag

آشنایی با Controller- Action -  ViewBag
براي خريد اين درس نياز است وارد سايت شويد. در صورت نداشتن حساب کاربري عضو شويد.
رایگان

جلسات دوره


                                       
مهدی عباسی
مدرس:

مهدی عباسی

18 سال سابقه برنامه‌نویسی و تدریس برنامه‌نویسی
کسب مقام‌های اول و دوم کشوری در مسابقات برنامه‌نویسی

مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و .... مشاهده رزومه

آشنایی با Controller- Action – ViewBag در Asp.Net MVC:

 

Controller: کنترل کننده جزئی است که تعامل کاربر را کنترل می‌کند. controller با model کار می‌کند و نمایی (view) را برای ارائه صفحه وب انتخاب می‌کند. در یک برنامه MVC، view فقط اطلاعات را به کاربر نمایش می‌دهد. در حالی که کنترل کننده ورودی و درخواست کاربر را کنترل و پاسخ می‌دهد.


View: رابط کاربری برنامه را تشکیل می‌دهد. این مورد برای ایجاد صفحات وب برای برنامه کاربرد دارد. 

اگر نام controller را Home قرار دهیم و نام action هم  Index، برای اجرا action دیگر نیازی نیست در نوار آدرس نام controller و action را بنویسیم. چون به صورت پیش فرض همین نام هستند. برای نگهداری داده‌ها بین view و controller چندین روش وجود دارد. ساده‌ترین روش حمل اطلاعات، ابزاری به نام ViewBage است.   


تصویر 1

 

 

در view کدهای موردنظر خود را قرار می‌دهیم. برای اینکه مقدار viewBage را نمایش دهیم یک علامت @ قبل آن قرار می‌دهیم که تشخیص دهد یک کد سی شارپ است و مانند یک متن معمولی با آن رفتار نکند.

 

تصویر 2


 

خروجی:
اگر action داشتیم که ورودیش از هرنوعی باشد اما نامش id بود برای ارسال داده به id دیگر نیازی نیست علامت سوال و نام متغیر را قرار دهیم. فقط کافیست بعد از نام controller  و action در نوار آدرس مقدار متغیر id را قرار دهیم.

 

تصویر 3

 

نکته: اگر تغییراتی در سمت سی شارپ ایجاد می‌کنیم باید پروژه را build کنیم. با ctrl+shift+b اینکار را انجام می‌دهیم.
مثال: در این مثال یک action با نام index ایجاد کردیم که دارای دو ورودی age و name می‌باشد. با استفاده از viewBage آن‌ها را مقداردهی می‌کنیم. می توانیم در view از دستورات سی شارپ استفاده کنیم.در این برنامه می‌خواهیم اگر سن کمتر از 18 سال بود پیغام دهد که سن شما کمتر از 18 سال است و اگر بیشتر از 18 سال بود پیغام خوش آمدید را نمایش دهد.

 

تصویر 4

 

تصویر 5

 

خروجی:
 

تصویر 6

 

مثال: دراین مثال از دستور for و if استفاده کرده‌ایم. به تعداد ورودی که مشخص می‌کنیم Item را به مقدار i چاپ می‌کند و اعداد زوج را با رنگ قرمز نمایش می‌دهد.

 

تصویر 7

 

تصویر 8

 

خروجی:
 

تصویر 9

 


امیدواریم که این آموزش، برای شما دوستان درسمنی عزیز مفید باشد، درصورت سوال و یا مشکل می توانید به انجمن برنامه نویسان سی شارپ مراجعه کنید. پیشنهادات و انتقادات خود را در بخش نظرات برای ما ارسال کنید. 
امید آنکه بیش از پیش موفق و مؤید باشید.

 

انجمن برنامه نویسان سی شارپ

نظرات دانشجویان

نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.

لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.

برای ارسال نظر نیاز است وارد سایت شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید.
ثبت نام

389