شروع برنامه نویسی با ASP.NET MVC
جلسات دوره
مهدی عباسی
مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و .... مشاهده رزومه
شروع برنامه نویسی با ASP.NET MVC:
در ادامه مبحث مفاهیم پایه در این جلسه میخواهیم شروع برنامه نویسی با ASP.NET MVC را آموزش دهیم. هر زبان سرور ساید را که بخواهیم با آن کار کنیم باید یک سرور مجازی را در سیستم خود نصب کنیم. وقتی با نرم افزار visual studio کار میکنیم خودش یک سرور مجازی ایجاد میکند. و اگر سرور کار نکند وب سایت شما هم کار نمی کند. نرم افزار visual studio هم محیط کد نویسی را در اختیار ما قرار میدهد و هم سرور مجازی را برای ما میسازد. در این دوره با ورژن 2017 نرم افزار visual studio کار میکنیم.
برنامه visual studio را باز میکنیم و یک پروژه جدید ایجاد میکنیم file⇒new⇒project در صفحه باز شده مانند تصویر زیر ASP.NET WEB Application را انتخاب میکنیم. در قسمت name نام پروژه، Location محل ذخیره سازی پروژه را مشخص میکنیم. و همچنین از framework 4.6.1 استفاده می کنیم.
بعد از کلیک روی دکمه ok پنجره زیر باز میشود و قسمتهای تعیین شده در عکس را انتخاب و روی دکمه ok کلیک میکنیم تا وارد محیط کدنویسی شویم.
برای شروع کار ابتدا روی پوشه Controllers در پنجره solution، کلیک راست میکنیم و گزینه AddController را مانند تصویر زیر انتخاب میکنیم.
و در پنجره باز شده، گزینه مشخص شده درعکس را انتخاب و روی دکمه Add کلیک میکنیم.
سپس یک نام برای cotroller انتخاب میکنیم.
پنجره زیر باز میشود که در این محیط میتوانیم کدنویسی را شروع کنیم و برای اجرای برنامه خود از گزینه مشخص شده در عکس استفاده میکنیم و با انتخاب گزینه Brows With مرورگرهای نصب شده خود را مشاهده میکنیم و یکی از آنها را انتخاب میکنیم.
نکته: به متدهایی که خروجی آنها یک صفحه است Action میگوییم نه متد.
برای ایجاد یک view روی پوشه Test در پوشه view کلیک راست و طبق تصویر زیر پیش میرویم. هنگامی که یک controller ایجاد میکنیم یک پوشه هم نام controller در پوشه view قرار میگیرد. در این پوشه برنامههایی با زبان html-css است در واقع صفحاتی که کاربر مشاهده میکند. و در پوشه cotroller و model برنامههایی با زبان سی شارپ قرار میگیرد.
سپس در پنجره باز شده یک نام برای آن انتخاب میکنیم و گزینه مشخص شده در تصویر زیر را از حالت انتخاب در میآوریم.
بعد از ایجاد یک view پنجره زیر باز میشود که میتوانیم کدهایی با زبان html را قرار دهیم.
برای اجرا کدهای این بخش نیاز است که نام این صفحه را در کدهای مربوط به سی شارپ یعنی در قسمتی که یک cotroller ایجاد کردیم، در Action که نام آن step1 است قرار می دهیم.
بعد از اجرا خروجی زیر را نمایش میدهد. توجه داشته باشید که برای اجرای برنامه باید در نوار آدرس نام controller و نام action را بنویسیم. مانند تصویر زیر:
در مثال زیر یک action با نام با نام step2 ایجاد کردیم و یک view هم، همنام action ایجاد کردیم. اگر نام action و view یکی باشد، نیازی نیست که اسم view را در قسمت return بنویسیم.
همچنین میتوانیم برای ایجاد view در action کلیک راست و گزینه Add View را انتخاب کنیم.
اگر action ورودی داشته باشد در انتهای آدرس یک علامت سوال و نام ورودی را برابر مقداری که میخواهیم، قرار میدهیم.
در این مثال یک متد با نام Step5 با خروجی از نوع stringو دو ورودی از نوع int ایجاد میکنیم و حاصل جمع دو عدد را برمیگرداند.
حالا برای اجرای این متد و مقداردهی ورودیها در نوار آدرس میتوانیم متغیرهای متد را به روش زیر مقداردهی کنیم.
امیدواریم که این آموزش، برای شما دوستان درسمنی عزیز مفید باشد، درصورت سوال و یا مشکل می توانید به انجمن برنامه نویسان سی شارپ مراجعه کنید. پیشنهادات و انتقادات خود را در بخش نظرات برای ما ارسال کنید.
امید آنکه بیش از پیش موفق و مؤید باشید.
نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.
لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.