صفحه اصلی / دوره‌های آموزشی / آموزش سی شارپ مقدماتی تا متوسط / انواع کالکشن ها در سی شارپ (Collections)

انواع کالکشن ها در سی شارپ (Collections)

انواع کالکشن ها در سی شارپ (Collections)
براي خريد اين درس نياز است وارد سايت شويد. در صورت نداشتن حساب کاربري عضو شويد.
75,600 تومان

جلسات دوره


                                   
مهدی عباسی
مدرس:

مهدی عباسی

18 سال سابقه برنامه‌نویسی و تدریس برنامه‌نویسی
کسب مقام‌های اول و دوم کشوری در مسابقات برنامه‌نویسی

مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و .... مشاهده رزومه

آموزش کالکشن ها (collections) در زبان برنامه نویسی سی شارپ:

امروز قصد داریم مبحث جدیدی به نام collections در زبان سی شارپ به شما معرفی کنیم. در جلسات گذشته، در مورد چگونگی استفاده از آرایه ها در C#  آموخته ایم. بیایید یک مرور کلی از آن داشته باشیم، آرایه ها در برنامه نویسی برای گروه بندی مجموعه ای از اشیا هم نوع  استفاده می شوند.

 بنابراین می توان یک آرایه یا مجموعه ای از Integers ایجاد کرد که از طریق یک نام متغیر قابل دسترسی است و همچنین در آرایه با استفاده از اندیس خانه هایشان می توانیم به صورت مستقیم به آن ها دسترسی داشته باشیم، آرایه ها به خاطر شماره گذاری خانه هایشان سرعت بالایی دارند، اما در آرایه ها ابتدا باید تعداد عناصر آرایه را مشخص کنیم.

اما گاهی در محیط های واقعی و برنامه های کاربردی تعداد عناصر مشخص نیست و نیاز داریم هر نوع داده ایی را با هر تعدادی ذخیره کنیم، پس می توانیم با استفاده از کالکشن ها هر تعداد عناصر با هر نوع داده ایی را ذخیره کنیم و هر زمان می توانیم عناصری به مجموعه اضافه و یا حتی حذف کنیم.  

در سی شارپ دو نوع سیستم کالکشن داریم :

  • Generic

  • non-generic

در این آموزش نوع non-generic را توضیح می دهیم.

معمولی (non-generic):  در این نوع کالکشن نیازی نیست از ابتدا تعداد خانه ها را مشخص کنیم چون اندازه مجموعه ثابت نیست و موارد موجود در مجموعه می توانند در زمان اجرا اضافه یا حذف شوند و همچنین می توانیم در آن مقادیر مختلف نگهداری کنیم اما درآرایه ها ما فقط می توانستیم یک نوع داده را ذخیره کنیم.

اگر در برنامه های خود از ابتدا می دانیم به چه تعداد خانه نیاز داریم از آرایه ها استفاده می کنیم اما اگر نمی دانیم به چه تعداد خانه نیاز داریم از کالکشن ها استفاده می کنیم. چون فضاهای آرایه به صورت ایستا هستند و باید از ابتدا تعداد خانه ها را مشخص کنیم.

در این قسمت نحوه کار با Array list  و sorteList را تو ضیح می دهیم :

  • ArrayList: کلاسی شبیه به آرایه است که می توان در آن هر تعداد داده ایی را با انواع مختلف ذخیره کرد و شماره ی خانه های آن را (اندازه کالکشن) به طور خودکارسیستم مشخص می کند.

  • SortedList : مانند arrylist ها هستند با این تفاوت که می توانیم شماره خانه ها را هم تعیین کنیم، بنابراین دارای دو مقدار key و value (کلید و مقدار) هستند. ماهیت Sorted List ها به این شکل است که هنگام درج کردن اطلاعات میتواند لیست را مرتب کند. و در مواقعی که نظم اطلاعات درج شده برای ما مهم باشد ازاین مدل استفاده می کنیم.

 

برای یادگیری این مبحث مثال ها و نکته های متعددی را در فایل ویدئویی آورده ایم که با خریدن این درس و مشاهده ویدئو ها به طور کامل به این مبحث مسلط خواهید شد.

 


امیدواریم که این آموزش، برای شما دوستان درسمنی عزیز مفید باشد،
درصورت سوال و یا مشکل می توانید به انجمن برنامه نویسان سی شارپ مراجعه کنید. پیشنهادات و انتقادات خود را در بخش نظرات برای ما ارسال کنید.smiley

نظرات دانشجویان

نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.

لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.

برای ارسال نظر نیاز است وارد سایت شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید.
ثبت نام

256