آموزش ساخت دیتابیس در sql server، کاملا کاربردی و جامع
صفحه اصلی / دوره‌های آموزشی / آموزش sql server 2019، از مقدماتی تا متخصص پایگاه داده / آموزش ساخت دیتابیس در 2019 sql server، کاملا کاربردی و جامع

آموزش ساخت دیتابیس در 2019 sql server، کاملا کاربردی و جامع

آموزش ساخت دیتابیس در 2019 sql server، کاملا کاربردی و جامع
0 تومان
براي خريد اين درس نياز است وارد سايت شويد. در صورت نداشتن حساب کاربري عضو شويد.

آموزش کامل ساخت دیتابیس استاندار در SQL Server 2019: 

تا اینجا با مفاهیم اولیه پایگاه داده آشنا شدیم؛ حالا نوبت آن است تا باهم به ساخت دیتابیس در sql server بپردازیم اما قبل از آن باید بدانید این کار به دو روش انجام می‌شود:

  1. روش ویزاردی
  2. روش اسکریپت‌نویسی

ما در این جلسه روش ویزاردی را به شما آموزش می‌دهیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.

مراحل ساخت دیتابیس در sql server 2019:

  1. ابتدا در پنجره object Explorer روی Database کلیک راست کرده و گزینه New Database را انتخاب می‌کنیم.

ساخت دیتابیس در2019  sql server 

  1. در پنجره باز شده باید اطلاعاتی را که از ما می‌خواهد کامل کنیم.
  • DatabaseName: در این قسمت یک نام دلخواه برای دیتابیس قرار دهید و این نکته را بخاط بسپارید که در نامگذاری دیتابیس به جز حروف، ارقام و علامت Underline (_) استفاده نکنید.

  • Owner: این بخش تعیین‌کننده مالک دیتابیس می‌باشد که  به صورت پیش فرض بر روی defualt قرار دارد و این یعنی کاربری که sql server را لاگین کرده، مالک دیتابیس است.

  • Database files: بانک های اطلاعاتی همیشه دارای دو فایل هستند به نام‌های Data File و Log File.

Data Fileها که با پسوند mdf هستند، محل ذخیره سازی اطلاعات اصلی، جداول، ارتباطات و …. می‌باشد ولی Log Fileها که با پسوند ldf نمایش داده می‌شوند، رفتاری که در سیستم انجام می‌دهیم مانند درج، ویرایش و ...  را در خود نگهداری ‌می‌کنند.

 ساخت دیتابیس در sql

آشنایی بیشتر با Database File

File Type: در این قسمت نوع فایل‌ها مشخص شده است. به این صورت که Rows Data مربوط به Data File و Log هم مربوط به  Log File می‌باشد.

File group: می‌توانیم فایل‌های خود را گروه‌بندی کنیم. در دیتابیس‌های خیلی بزرگ که نیاز به ذخیره‌سازی داده‌های بسیار است ممکن است نیازمند این باشیم که آن‌ها را در چندین فایل قرار دهیم. پس می‌توانیم به جای  یک فایل داده، چندین فایل داشته باشیم. برای درک این موضوع یک مثال برای شما می‌زنیم.

فرض کنید شما یک پروژه با 100 جدول دارید و می‌خواهید داده‌های هر جدول را در یک فایل ذخیره و تفکیک کنید. قطعا انجام این کار بسیار ارزشمند بوده تا جایی که عمل backupگیری هم راحت‌تر می‌کند یعنی وقتی backup می‌گیرید و اگر هم File Group نداشته باشید از همه دیتابیس شما backup گرفته می‌شود اما، اگر گروه‌بندی کرده باشید می‌توانید به صورت گروهی و مجزا backupگیری کنید. برای ایجاد فایل گروه های بیشتر به شیوه زیر عمل می‌کنیم:

  آموزش ساخت دیتابیس در sql server 2019

با انتخاب گزینه Add Filegroup صفحه‌ای برای شما مانند تصویر زیر به نمایش در می‌آید که در ادامه بیشتر با آن آشنا می‌شویم.

 آموزش ساخت دستابیس

 

در قسمت Initial size یک سایز پیش‌فرض نمایش داده می‌شود که نشان‌دهنده مقدار فضا گرفته شده است و معمولا به صورت پیش  8 مگابایت می‌باشد.

قسمت Autogrowth/Maxsize افزایش یا رشد اتوماتیک است و این یعنی اگر میزان فضایی که در اختیار ما قرار گرفته با گذشت زمان و اضافه شدن داده‌ها به دیتابیس فضا کم بود، به فضای ما اضافه می‌کند که به صورت پیش فرض 64 مگابایت است.

اگر فضا کم باشد 64 مگابایت به فضای موردنیاز اضافه می‌کند و می‌توانیم میزان فضای اضافه شده را تغییر دهیم. برای اینکار باید در تصویر بالا بر روی سه نقطه کلیک کنید. در پنجزه باز شده با رفتن به قسمت File Growth مشخص می‌کنیم چه درصدی یا مگابایتی افزایش یابد و می‌توانیم با توجه به نیاز خود مقدار را تغییر دهیم.

قسمت Maximum File Size آن برای انتخاب نامحدود است و اگر گزینه Limited را انتخاب کنیم بیشتر از مقداری که تعیین کرده‌ایم داده ذخیره نمی‌کند.

قسمت Path هم که محل ذخیره‌سازی فایل می‌باشد.

حالا دکمه ok را کلیلک کنید. به شما تبریک می‌گوییم اولین دیتابیس شما ساخته شد. اما پیشنهاد میکنم برای درک بهتر موضوعات گفته شده حتما ویدئو آن را مشاهده کنید تا جای هیچ سوالی در ذهن شما باقی نماند.

کلام آخر:

خب به انتهای آموزس ساخت دیتابیس در sql server رسیدیم. خوشحال می‌شویم اگر نظر یا پیشنهادی درباره دوره خودتان دارید در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید. اگر سوالی هم در زمینه sql server داشتید، به انجمن ما مراجعه کنید.

انجمن متخصصان پایگاه داده

جلسات دوره


                                                                      
مهدی عباسی
مدرس :

مهدی عباسی

مهدی عباسی هستم، مسلط به حداقل ۲۰ زبان مطرح برنامه نویسی به صورت پیشرفته، مدیر عامل شرکت آریا نرم افزار و بنیانگذار آکادمی درسمن، مسلط به تدریس دروس تخصصی کاردانی و کارشناسی کامپیوتر، پایگاه داده ها، برنامه نویسی پیشرفته، مبانی برنامه نویسی، مباحث ویژه طراحی وب و .... مطالعه بیشتر رزومه

نظر شما در تصمیم دیگران اثرگذار است.

لطفا برای همراهان درسمن و بهتر شدن دوره نظر خود را بنویسید.

برای ارسال نظر نیاز است وارد سایت شوید. در صورت نداشتن حساب کاربری عضو شوید.

نظرات دانشجویان

آموزش sql server

439